Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tolófánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4-6 adag elkészítéséhez

Tésztához:

250 ml tej
50 g vaj vagy margarin
30 g cukor
150 g búzaliszt
3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tejet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal és a cukorral. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük.

Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából tetszőleges hosszúságú csíkokat nyomunk az olajba, és késsel levágjuk. A fánkokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A tolófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A tolófánkokat Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral elkevert porcukorral is megszórhatjuk, kínálhatjuk lekvárral, csokoládészósszal.
Tolófánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!