Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-sajtos muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sonkás-sajtos muffin

20 dkg liszt
1 tk. só
0,5 tk. bors
1 tk. szárított petrezselyemlevél
2 db tojás
1 dl olaj
2,5 dl tej
10 dkg trappista sajt
10 dkg húsos sonka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük.
A formákat kikenjük vagy papírt teszünk bele.
A sonkát nagyon apróra kockázzuk.

Elkészítés

Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport, a fűszereket, majd jól összekeverjük.
Egy másik tálban a tojást az olajjal kikavarjuk.
A két részt összeforgatjuk.
Belereszeljük a sajtot, beleforgatjuk a sonkát.
A tejet lassan adagolva öntjük hozzá, közben finoman kevergetjük.
Minden formába teszünk 2 ek. masszát.
180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tálalás

12 db muffinhoz való anyag.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Sonkás-sajtos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!