 
                Túrós batyu
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 16 darab
                            kb. 16 darab
                        Hozzávalók
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        500 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        400 g félzsíros túró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 2 evőkanál búzadara
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Kenéshez:
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A tésztához a tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.
                                
                            Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a tojással és a búzadarával. A tésztát alaposan lisztezett munkafelületen kb. 32x32 cm méretűre kinyújtjuk, és 16 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy bő evőkanálnyi tölteléket, majd a tészta négy sarkát átlósan egymásra hajtjuk. Hajtogatás közben a sarkokat lekenjük felvert tojással. Hasonlóan elkészítjük a többi batyut is.
A batyukat az előkészített tepsire sorakoztatjuk, tetejüket is lekenjük felvert tojással, és meleg helyen további 10-15 percet kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részére toljuk, és a batyukat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk kihűlni a batyukat, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
                            A lisztet keverőtálba tesszük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a tojással és a búzadarával. A tésztát alaposan lisztezett munkafelületen kb. 32x32 cm méretűre kinyújtjuk, és 16 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy bő evőkanálnyi tölteléket, majd a tészta négy sarkát átlósan egymásra hajtjuk. Hajtogatás közben a sarkokat lekenjük felvert tojással. Hasonlóan elkészítjük a többi batyut is.
A batyukat az előkészített tepsire sorakoztatjuk, tetejüket is lekenjük felvert tojással, és meleg helyen további 10-15 percet kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részére toljuk, és a batyukat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk kihűlni a batyukat, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
                                    A túróhoz hozzákeverhetünk 80 g rumba áztatott mazsolát.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Túrós batyu
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        500 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        400 g félzsíros túró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 2 evőkanál búzadara
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Kenéshez:
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A tésztához a tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.
                                
                            Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a tojással és a búzadarával. A tésztát alaposan lisztezett munkafelületen kb. 32x32 cm méretűre kinyújtjuk, és 16 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy bő evőkanálnyi tölteléket, majd a tészta négy sarkát átlósan egymásra hajtjuk. Hajtogatás közben a sarkokat lekenjük felvert tojással. Hasonlóan elkészítjük a többi batyut is.
A batyukat az előkészített tepsire sorakoztatjuk, tetejüket is lekenjük felvert tojással, és meleg helyen további 10-15 percet kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részére toljuk, és a batyukat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk kihűlni a batyukat, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
                            A lisztet keverőtálba tesszük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a tojással és a búzadarával. A tésztát alaposan lisztezett munkafelületen kb. 32x32 cm méretűre kinyújtjuk, és 16 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy bő evőkanálnyi tölteléket, majd a tészta négy sarkát átlósan egymásra hajtjuk. Hajtogatás közben a sarkokat lekenjük felvert tojással. Hasonlóan elkészítjük a többi batyut is.
A batyukat az előkészített tepsire sorakoztatjuk, tetejüket is lekenjük felvert tojással, és meleg helyen további 10-15 percet kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részére toljuk, és a batyukat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk kihűlni a batyukat, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
                                    A túróhoz hozzákeverhetünk 80 g rumba áztatott mazsolát.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 Kelt tészták
                                    Kelt tészták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?