
Papagájsütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
zsiradék
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
375 g cukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
6 darab tojás (M-es)
2 tasak Dr. Oetker Finesse Természetes Bourbon Vanília Aroma
6 evőkanál tej
piros és zöld ételszínezék
Díszítéshez:
375 g porcukor
kb. 8 evőkanál citromlé
Dr. Oetker Tortadara színes
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.

Kedvencnek jelölöm

Papagájsütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
zsiradék
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
375 g cukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
6 darab tojás (M-es)
6 evőkanál tej
piros és zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?