Papagájsütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
zsiradék
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
375 g cukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
6 darab tojás (M-es)
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
6 evőkanál tej
piros és zöld ételszínezék
Díszítéshez:
375 g porcukor
kb. 8 evőkanál citromlé
Dr. Oetker Tortadara színes
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Papagájsütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
zsiradék
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
375 g cukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
6 darab tojás (M-es)
6 evőkanál tej
piros és zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?