Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Papagájsütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):

zsiradék

Tésztához:

500 g búzaliszt
375 g cukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
6 darab tojás (M-es)
6 evőkanál tej
piros és zöld ételszínezék

Díszítéshez:

375 g porcukor
kb. 8 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.
A Papagájsütemény egyszerű kevert tésztából készül a színes ételfestéknek köszönheti vidám, látványos megjelenését.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!