
Papagájsütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.


Papagájsütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az ételszínezéken kívül hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük, majd a tésztát harmadoljuk. Az egyik harmadot piros, a másodikat pedig zöld ételszínezékkel megfestjük. A színezett és nem színezett tésztaharmadokat egyenletesen elosztjuk a tepsiben (evőkanál segítségével), és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot átszitáljuk, és annyi citromlével keverjük simára, míg sűrű mázat nem kapunk. A mázat elsimítjuk a sütemény tetején, és színes tortadarával díszítjük.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?