Vargabéles
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x30 cm):
Vargabéleshez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. Az első réteslapot az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ezt szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a 3. réteslapot is. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a 4. réteslapot. Megkenjük margarinnal, erre kerül az 5. réteslap, amit szintén megkenünk margarinnal, végül a rétegezést a 6., utolsó réteslappal fejezzük be.
A sütemény tetejét megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Vargabéles
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x30 cm):
Vargabéleshez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. Az első réteslapot az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ezt szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a 3. réteslapot is. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a 4. réteslapot. Megkenjük margarinnal, erre kerül az 5. réteslap, amit szintén megkenünk margarinnal, végül a rétegezést a 6., utolsó réteslappal fejezzük be.
A sütemény tetejét megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?