Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vargabéles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x30 cm):

2-3 evőkanál zsemlemorzsa
zsiradék

Vargabéleshez:

200 g cérnametélt
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
500 g félzsíros túró
100 g tejföl
100 g mazsola
1 csomag (6 lapos) réteslap

Kenéshez:

80 g margarin
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cérnametéltet kettétörjük, és a csomagoláson található leírás szerint kifőzzük. Leszűrjük, majd letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. A tepsit kikenjük zsiradékkal és beszórjuk zsemlemorzsával. A túrót áttörjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, a tejfölt, a mazsolát és a cérnametéltet, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

A kenéshez a margarint megolvasztjuk. Az első réteslapot az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ezt szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a 3. réteslapot is. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a 4. réteslapot. Megkenjük margarinnal, erre kerül az 5. réteslap, amit szintén megkenünk margarinnal, végül a rétegezést a 6., utolsó réteslappal fejezzük be.
A sütemény tetejét megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Felhasználás előtt a mazsolát rumba áztathatjuk.
Vargabéles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!