Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

"Sosem elég" rácsos linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

50 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj
2 tojás sárgája
házi gyümölcslekvár
reszelt citromhéj
2 evőkanál tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

A sütemény elkészítése

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a Dr. Oetker sütőport, a cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd hozzáadjuk a két tojás sárgáját és a vajat. Elkezdjük összegyúrni, majd gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk a tejfölt. Annyi tejfölt tegyünk bele, amennyitől megfelelő állagú linzer tésztát kapunk.

A tésztának kb. a két harmadát félretesszük, a maradékot kinyújtjuk (kb. 3 mm vastagra), vékony csíkokat vágunk belőle - ebből lesz a rács. A nagyobb tésztát szintén kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral (ízlés szerinti vastagságban), majd tetszés szerint sűrűbb, vagy ritkább rács formájában elhelyezzük rajta a tészta csíkokat. Ezt követően a tojásfehérjével megkenjük a süti tetejét és a 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A leghosszabb idő a várakozás, amíg kihűl... ;)

Alternatív elkészítés

A lekvár lehet bármilyen gyümölcslekvár, a legjobb egy házi dzsem. Én kajszibarackkal, vagy eperdzsemmel szoktam csinálni.
"Sosem elég" rácsos linzer "Sosem elég" rácsos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!