Ínycsiklandó sós puffancsok
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Égetett tésztához:
125 ml víz
fél teáskanál só
frissen őrölt bors
édes fűszerpaprikapor
50 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
15 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
3 tojás (M-es)
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g reszelt Emmentáli sajt
Töltelékhez:
kb. 50 g újhagyma
100 g feketeerdei sonka
200 g krémsajt
150 g tejföl
frissen őrölt bors
1evőkanál apróra vágott petrezselyem
Szóráshoz:
édes fűszerpaprikapor
Elkészítés
Előkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tésztához:
Forraljuk fel a vizet, a sót, a fűszereket és a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („égessük le”), és öntsük egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton egymás után 2 tojást dolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A hideg tésztába először a sütőport keverjük bele, majd dolgozzuk bele a sajtot.
Formázás:
2 teáskanál segítségével 12 halmot teszünk a tésztából a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő első 15 perce alatt ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a puffancsok összeesnek.
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy-egy fedelet minden puffancsról.
Töltelék:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk vékony karikákra. A sonkát apró darabokra vágjuk. Keverjük jól össze a krémsajtot és a tejfölt. Keverjük a hagymát és a sonkát a krémhez, és ízesítsük borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Forraljuk fel a vizet, a sót, a fűszereket és a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („égessük le”), és öntsük egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton egymás után 2 tojást dolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A hideg tésztába először a sütőport keverjük bele, majd dolgozzuk bele a sajtot.
Formázás:
2 teáskanál segítségével 12 halmot teszünk a tésztából a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő első 15 perce alatt ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a puffancsok összeesnek.
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy-egy fedelet minden puffancsról.
Töltelék:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk vékony karikákra. A sonkát apró darabokra vágjuk. Keverjük jól össze a krémsajtot és a tejfölt. Keverjük a hagymát és a sonkát a krémhez, és ízesítsük borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Tippek:
A töltetlen puffancsok lefagyaszthatók. A felolvasztott puffancsokat egyszerűen sütőhőmérsékleten kb. 5 percig sütjük.
Vegetáriánus változathoz a következő tölteléket készíthetjük: 1/2 csokor metélőhagymát megmosunk, szárazra törölgetjük, kis karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg és kockázzunk kis kockára 1 kaliforniai paprikát (kb. 150 g). Tegyünk a zöldséghez az 1 pohár Dr. Oetker Creme Vega-t, keverjük bele a felkockázott paprikát, és ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg metélőhagymával. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Vegetáriánus változathoz a következő tölteléket készíthetjük: 1/2 csokor metélőhagymát megmosunk, szárazra törölgetjük, kis karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg és kockázzunk kis kockára 1 kaliforniai paprikát (kb. 150 g). Tegyünk a zöldséghez az 1 pohár Dr. Oetker Creme Vega-t, keverjük bele a felkockázott paprikát, és ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg metélőhagymával. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Kedvencnek jelölöm
Ínycsiklandó sós puffancsok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Égetett tésztához:
125 ml víz
fél teáskanál só
frissen őrölt bors
édes fűszerpaprikapor
50 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
3 tojás (M-es)
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g reszelt Emmentáli sajt
Töltelékhez:
kb. 50 g újhagyma
100 g feketeerdei sonka
200 g krémsajt
150 g tejföl
frissen őrölt bors
1evőkanál apróra vágott petrezselyem
Szóráshoz:
édes fűszerpaprikapor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tésztához:
Forraljuk fel a vizet, a sót, a fűszereket és a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („égessük le”), és öntsük egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton egymás után 2 tojást dolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A hideg tésztába először a sütőport keverjük bele, majd dolgozzuk bele a sajtot.
Formázás:
2 teáskanál segítségével 12 halmot teszünk a tésztából a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő első 15 perce alatt ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a puffancsok összeesnek.
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy-egy fedelet minden puffancsról.
Töltelék:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk vékony karikákra. A sonkát apró darabokra vágjuk. Keverjük jól össze a krémsajtot és a tejfölt. Keverjük a hagymát és a sonkát a krémhez, és ízesítsük borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Forraljuk fel a vizet, a sót, a fűszereket és a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („égessük le”), és öntsük egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton egymás után 2 tojást dolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A hideg tésztába először a sütőport keverjük bele, majd dolgozzuk bele a sajtot.
Formázás:
2 teáskanál segítségével 12 halmot teszünk a tésztából a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő első 15 perce alatt ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a puffancsok összeesnek.
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy-egy fedelet minden puffancsról.
Töltelék:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk vékony karikákra. A sonkát apró darabokra vágjuk. Keverjük jól össze a krémsajtot és a tejfölt. Keverjük a hagymát és a sonkát a krémhez, és ízesítsük borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Tippek:
A töltetlen puffancsok lefagyaszthatók. A felolvasztott puffancsokat egyszerűen sütőhőmérsékleten kb. 5 percig sütjük.
Vegetáriánus változathoz a következő tölteléket készíthetjük: 1/2 csokor metélőhagymát megmosunk, szárazra törölgetjük, kis karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg és kockázzunk kis kockára 1 kaliforniai paprikát (kb. 150 g). Tegyünk a zöldséghez az 1 pohár Dr. Oetker Creme Vega-t, keverjük bele a felkockázott paprikát, és ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg metélőhagymával. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Vegetáriánus változathoz a következő tölteléket készíthetjük: 1/2 csokor metélőhagymát megmosunk, szárazra törölgetjük, kis karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg és kockázzunk kis kockára 1 kaliforniai paprikát (kb. 150 g). Tegyünk a zöldséghez az 1 pohár Dr. Oetker Creme Vega-t, keverjük bele a felkockázott paprikát, és ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg metélőhagymával. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?