
Ínycsiklandó sós puffancsok



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Égetett tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, a sót, a fűszereket és a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („égessük le”), és öntsük egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton egymás után 2 tojást dolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A hideg tésztába először a sütőport keverjük bele, majd dolgozzuk bele a sajtot.
Formázás:
2 teáskanál segítségével 12 halmot teszünk a tésztából a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő első 15 perce alatt ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a puffancsok összeesnek.
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy-egy fedelet minden puffancsról.
Töltelék:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk vékony karikákra. A sonkát apró darabokra vágjuk. Keverjük jól össze a krémsajtot és a tejfölt. Keverjük a hagymát és a sonkát a krémhez, és ízesítsük borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Tippek:
Vegetáriánus változathoz a következő tölteléket készíthetjük: 1/2 csokor metélőhagymát megmosunk, szárazra törölgetjük, kis karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg és kockázzunk kis kockára 1 kaliforniai paprikát (kb. 150 g). Tegyünk a zöldséghez az 1 pohár Dr. Oetker Creme Vega-t, keverjük bele a felkockázott paprikát, és ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg metélőhagymával. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.


Ínycsiklandó sós puffancsok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Égetett tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, a sót, a fűszereket és a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („égessük le”), és öntsük egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton egymás után 2 tojást dolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A hideg tésztába először a sütőport keverjük bele, majd dolgozzuk bele a sajtot.
Formázás:
2 teáskanál segítségével 12 halmot teszünk a tésztából a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő első 15 perce alatt ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a puffancsok összeesnek.
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy-egy fedelet minden puffancsról.
Töltelék:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk vékony karikákra. A sonkát apró darabokra vágjuk. Keverjük jól össze a krémsajtot és a tejfölt. Keverjük a hagymát és a sonkát a krémhez, és ízesítsük borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Tippek:
Vegetáriánus változathoz a következő tölteléket készíthetjük: 1/2 csokor metélőhagymát megmosunk, szárazra törölgetjük, kis karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg és kockázzunk kis kockára 1 kaliforniai paprikát (kb. 150 g). Tegyünk a zöldséghez az 1 pohár Dr. Oetker Creme Vega-t, keverjük bele a felkockázott paprikát, és ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg metélőhagymával. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?