Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ínycsiklandó sós puffancsok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Égetett tésztához:

125 ml víz
fél teáskanál só
frissen őrölt bors
édes fűszerpaprikapor
50 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
3 tojás (M-es)
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g reszelt Emmentáli sajt

Töltelékhez:

kb. 50 g újhagyma
100 g feketeerdei sonka
200 g krémsajt
150 g tejföl
frissen őrölt bors
1evőkanál apróra vágott petrezselyem

Szóráshoz:

édes fűszerpaprikapor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tésztához:
Forraljuk fel a vizet, a sót, a fűszereket és a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („égessük le”), és öntsük egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton egymás után 2 tojást dolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A hideg tésztába először a sütőport keverjük bele, majd dolgozzuk bele a sajtot.

Formázás:
2 teáskanál segítségével 12 halmot teszünk a tésztából a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő első 15 perce alatt ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a puffancsok összeesnek.
Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy-egy fedelet minden puffancsról.

Töltelék:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk vékony karikákra. A sonkát apró darabokra vágjuk. Keverjük jól össze a krémsajtot és a tejfölt. Keverjük a hagymát és a sonkát a krémhez, és ízesítsük borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.

Tippek:

A töltetlen puffancsok lefagyaszthatók. A felolvasztott puffancsokat egyszerűen sütőhőmérsékleten kb. 5 percig sütjük.
Vegetáriánus változathoz a következő tölteléket készíthetjük: 1/2 csokor metélőhagymát megmosunk, szárazra törölgetjük, kis karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg és kockázzunk kis kockára 1 kaliforniai paprikát (kb. 150 g). Tegyünk a zöldséghez az 1 pohár Dr. Oetker Creme Vega-t, keverjük bele a felkockázott paprikát, és ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzuk a tölteléket a tészta alsó felébe, és szórjuk meg metélőhagymával. Tegyük rá a tészta fedelét, és enyhén szórjuk meg fűszerpaprikával.
Ínycsiklandó sós puffancsok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!