
Spenótos pogácsa ricottakrémmel



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Ricottakrémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.


Spenótos pogácsa ricottakrémmel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Ricottakrémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?