Spenótos pogácsa ricottakrémmel
Hozzávalók
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        100 g mirelit leveles spenót
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen reszelt szerecsendió
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojásfehérje (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Kenéshez és szóráshoz:
                                        1 darab tojássárgája (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 25 g reszelt sajt, pl. Cheddar
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Ricottakrémhez:
                                        125 g ricotta (olasz krémsajt)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g 20%-os tejföl
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        édes fűszerpaprika
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A spenótot szűrőben felengedjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.
                            A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Spenótos pogácsa ricottakrémmel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        100 g mirelit leveles spenót
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen reszelt szerecsendió
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojásfehérje (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Kenéshez és szóráshoz:
                                        1 darab tojássárgája (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 25 g reszelt sajt, pl. Cheddar
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ricottakrémhez:
                                        125 g ricotta (olasz krémsajt)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g 20%-os tejföl
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        édes fűszerpaprika
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A spenótot szűrőben felengedjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.
                            A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.
Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a tejföllel és fűszerekkel ízesítjük.
A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?