Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos pogácsa ricottakrémmel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g mirelit leveles spenót
200 g búzaliszt
1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
40 g lágy vaj vagy margarin
75 ml tej
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
1 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez és szóráshoz:

1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 25 g reszelt sajt, pl. Cheddar

Ricottakrémhez:

125 g ricotta (olasz krémsajt)
frissen őrölt bors
édes fűszerpaprika

Elkészítés

Előkészítés:

A spenótot szűrőben felengedjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává dolgozzuk, majd rövid idő alatt belegyúrjuk a spenótot. A puha tésztát jól belisztezett munkafelületen kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kb. 6 egyforma méretű szeletre vágjuk, és kerekre formázzuk, végül a vágott felületükkel felfelé a tepsibe tesszük.
A szeleteket tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pogácsákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.

Ricottakrém:
A ricottát összekeverjük a zöldfűszeres Crème Vega-val és fűszerekkel ízesítjük.

A pogácsát legjobb melegen, a mártogatóssal tálalni.
Spenótos pogácsa ricottakrémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-06-18
0 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
1 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
1 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
1 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-26
1 Kedvelés

Színes és mókás édességek gyereknapra

A május igazi családi hónap: az első vasárnap az édesanyáké, az utolsó pedig a gyerekeké. Erre az alkalomra jöhet minden, ami színes, mintás, látványos, hiszen a gyerekek oda vannak a mókás külsejű finomságokért.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!