
Laktózmentes pogácsa



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc).
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Laktózmentes pogácsa
Hozzávalók
kb. 35-37 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc).
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?