Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Laktózmentes pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-37 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-37 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

pogácsaszaggató (4 cm Ø)
sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g vegán margarin
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
10 g só
50 ml rizsital

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc).

A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 24-26 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A pogácsák tetejét berácsozás helyett megszórhatjuk köménymaggal vagy szezámmaggal.
A Laktózmentes pogácsa receptje 35-37 aprósütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!