Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Laktózmentes pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-37 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-37 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

pogácsaszaggató (4 cm Ø)
sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g vegán margarin
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
10 g só
50 ml rizsital

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc).

A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 24-26 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A pogácsák tetejét berácsozás helyett megszórhatjuk köménymaggal vagy szezámmaggal.
A Laktózmentes pogácsa receptje 35-37 aprósütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!