
Spenótos-sonkás tekercsek



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A krémsajtot összekeverjük a felaprított bébispenóttal, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a spenótos krémmel. A tészta teljes felületét kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. Az így kapott tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma szeletre vágjuk, majd a szeleteket oldalukra fektetve a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel hígítva felverjük, és megkenjük vele a tekercseket. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-sonkás tekercseket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Spenótos-sonkás tekercsek
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A krémsajtot összekeverjük a felaprított bébispenóttal, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a spenótos krémmel. A tészta teljes felületét kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. Az így kapott tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma szeletre vágjuk, majd a szeleteket oldalukra fektetve a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel hígítva felverjük, és megkenjük vele a tekercseket. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-sonkás tekercseket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?