Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-sonkás tekercsek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

100 g sűrű, natúr krémsajt
80 g bébispenót
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
100 g tetszőleges, vékony szeletekre vágott sonka (pl. prágai sonka, csemege karaj)
120 g ementáli sajt

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felaprítjuk. A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A krémsajtot összekeverjük a felaprított bébispenóttal, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a spenótos krémmel. A tészta teljes felületét kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. Az így kapott tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma szeletre vágjuk, majd a szeleteket oldalukra fektetve a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel hígítva felverjük, és megkenjük vele a tekercseket. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A spenótos-sonkás tekercseket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A spenótos sajtkrémet ízesíthetjük egy gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagymával.
Spenótos-sonkás tekercsek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!