Spenótos-túrós koszorú
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
200 g félzsíros túró
40 g bébispenót
40 g tejföl
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A túrót villával összetörjük. A bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felcsíkozzuk. Az újhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, az újhagymát finomra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A túrót összekeverjük a tejföllel, a felcsíkozott bébispenóttal, az újhagymával és a fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A leveles tésztát kitekerjük, és az egyik hosszabbik oldalával párhuzamosan, a tészta kb. 2/3 részén elosztjuk a tölteléket (a rövidebb oldalak mentén 1-1 cm-t üresen hagyunk). A tészta üresen hagyott 1/3 részét 2 cm-enként bevágjuk a töltelék széléig. A töltelék irányából indítva a tésztát feltekerjük, és az így kapott hengert illesztéssel lefelé a tepsibe helyezzük. Koszorúvá formázzuk, a két végét óvatosan összenyomjuk. A tojássárgáját kevés hideg vízzel hígítva felverjük, és megkenjük vele a koszorút, végül megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-túrós koszorút sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A túrót összekeverjük a tejföllel, a felcsíkozott bébispenóttal, az újhagymával és a fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A leveles tésztát kitekerjük, és az egyik hosszabbik oldalával párhuzamosan, a tészta kb. 2/3 részén elosztjuk a tölteléket (a rövidebb oldalak mentén 1-1 cm-t üresen hagyunk). A tészta üresen hagyott 1/3 részét 2 cm-enként bevágjuk a töltelék széléig. A töltelék irányából indítva a tésztát feltekerjük, és az így kapott hengert illesztéssel lefelé a tepsibe helyezzük. Koszorúvá formázzuk, a két végét óvatosan összenyomjuk. A tojássárgáját kevés hideg vízzel hígítva felverjük, és megkenjük vele a koszorút, végül megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-túrós koszorút sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A spenótos-túrós koszorút tejfölös mártogatóval kínálhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Spenótos-túrós koszorú
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
200 g félzsíros túró
40 g bébispenót
40 g tejföl
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A túrót villával összetörjük. A bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felcsíkozzuk. Az újhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, az újhagymát finomra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A túrót összekeverjük a tejföllel, a felcsíkozott bébispenóttal, az újhagymával és a fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A leveles tésztát kitekerjük, és az egyik hosszabbik oldalával párhuzamosan, a tészta kb. 2/3 részén elosztjuk a tölteléket (a rövidebb oldalak mentén 1-1 cm-t üresen hagyunk). A tészta üresen hagyott 1/3 részét 2 cm-enként bevágjuk a töltelék széléig. A töltelék irányából indítva a tésztát feltekerjük, és az így kapott hengert illesztéssel lefelé a tepsibe helyezzük. Koszorúvá formázzuk, a két végét óvatosan összenyomjuk. A tojássárgáját kevés hideg vízzel hígítva felverjük, és megkenjük vele a koszorút, végül megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-túrós koszorút sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A túrót összekeverjük a tejföllel, a felcsíkozott bébispenóttal, az újhagymával és a fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A leveles tésztát kitekerjük, és az egyik hosszabbik oldalával párhuzamosan, a tészta kb. 2/3 részén elosztjuk a tölteléket (a rövidebb oldalak mentén 1-1 cm-t üresen hagyunk). A tészta üresen hagyott 1/3 részét 2 cm-enként bevágjuk a töltelék széléig. A töltelék irányából indítva a tésztát feltekerjük, és az így kapott hengert illesztéssel lefelé a tepsibe helyezzük. Koszorúvá formázzuk, a két végét óvatosan összenyomjuk. A tojássárgáját kevés hideg vízzel hígítva felverjük, és megkenjük vele a koszorút, végül megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-túrós koszorút sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A spenótos-túrós koszorút tejfölös mártogatóval kínálhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?