Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-túrós koszorú

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

200 g félzsíros túró
40 g bébispenót
40 g tejföl
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A túrót villával összetörjük. A bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felcsíkozzuk. Az újhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, az újhagymát finomra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A túrót összekeverjük a tejföllel, a felcsíkozott bébispenóttal, az újhagymával és a fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A leveles tésztát kitekerjük, és az egyik hosszabbik oldalával párhuzamosan, a tészta kb. 2/3 részén elosztjuk a tölteléket (a rövidebb oldalak mentén 1-1 cm-t üresen hagyunk). A tészta üresen hagyott 1/3 részét 2 cm-enként bevágjuk a töltelék széléig. A töltelék irányából indítva a tésztát feltekerjük, és az így kapott hengert illesztéssel lefelé a tepsibe helyezzük. Koszorúvá formázzuk, a két végét óvatosan összenyomjuk. A tojássárgáját kevés hideg vízzel hígítva felverjük, és megkenjük vele a koszorút, végül megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A spenótos-túrós koszorút sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A spenótos-túrós koszorút tejfölös mártogatóval kínálhatjuk.
Spenótos-túrós koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!