Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos – túrós táska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

1 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
450 g gyorsfagyasztott spenót
2 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
3-4 evőkanál víz
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
250 g tehéntúró
40 g szárított paradicsom olajban

Ezenkívül:

1 darab tojás (közepes méretű)
2 evőkanál tej
kb. 40 g fenyőmag vagy sajt kockára vágva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy teflonedényben az olajat felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és lassú tűzön, lefedve hagyjuk felolvadni. Az étkezési keményítőt egy kis vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a spenóthoz és rövid ideig felfőzzük. Ízesítjük, sóval, borssal és szerecsendióval. A paradicsomot az olajtól lecsöpögtetjük és azt is felkockázzuk, majd a spenóthoz keverjük. A túrót villával áttörjük.

A leveles tésztát egyenként kitekerjük és 6 vagy 8 egyenlő nagyságú négyzetlappá vágjuk. A tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük és a leveles tészta széleit megkenjük vele. Minden négyzetlap felét, háromszög alakban vagy téglalap alapban megtöltjük a spenóttal, és a túróval. A lapokat összehajtjuk és a széleket egy villa segítségével jól összenyomjuk. A háromszögeket a tepsibe fektetjük.

A tojássárgáját felverjük és hozzákeverjük a tejet. A háromszögeket a tojással megkenjük, majd fenyőmaggal vagy sajttal megszórjuk

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a táskákat megsütjük.

Sütési idő: kb.: 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a táskákat még melegen tálaljuk.
Spenótos – túrós táska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
1 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!