Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos – túrós táska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

1 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
450 g gyorsfagyasztott spenót
2 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
3-4 evőkanál víz
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
250 g tehéntúró
40 g szárított paradicsom olajban

Ezenkívül:

1 darab tojás (közepes méretű)
2 evőkanál tej
kb. 40 g fenyőmag vagy sajt kockára vágva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy teflonedényben az olajat felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és lassú tűzön, lefedve hagyjuk felolvadni. Az étkezési keményítőt egy kis vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a spenóthoz és rövid ideig felfőzzük. Ízesítjük, sóval, borssal és szerecsendióval. A paradicsomot az olajtól lecsöpögtetjük és azt is felkockázzuk, majd a spenóthoz keverjük. A túrót villával áttörjük.

A leveles tésztát egyenként kitekerjük és 6 vagy 8 egyenlő nagyságú négyzetlappá vágjuk. A tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük és a leveles tészta széleit megkenjük vele. Minden négyzetlap felét, háromszög alakban vagy téglalap alapban megtöltjük a spenóttal, és a túróval. A lapokat összehajtjuk és a széleket egy villa segítségével jól összenyomjuk. A háromszögeket a tepsibe fektetjük.

A tojássárgáját felverjük és hozzákeverjük a tejet. A háromszögeket a tojással megkenjük, majd fenyőmaggal vagy sajttal megszórjuk

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a táskákat megsütjük.

Sütési idő: kb.: 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a táskákat még melegen tálaljuk.
Spenótos – túrós táska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!