Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sült palacsinta gyümölcs töltelékkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Hőálló tálhoz (kb. 2 literes):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
3 darab tojás (M-es)
50 g cukor
3 csipet só
300 ml tej
150 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda

Sütéshez:

kb. 50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

350 g magozott meggybefőtt
20 g cukor

Öntethez:

100 g krémsajt
200 ml habtejszín
2 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a vanillincukorral, a Finesse-vel, a sóval, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk belőle a mélyedésbe. A közepéből keverjük bele a tojásos masszát és a lisztet. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásos keveréket, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.

Egy kevés olajat hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőben (Ø kb. 24 cm), és egyenletesen terítsünk egy vékony réteg tésztát a serpenyő aljára. Amint a széle aranybarna, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula vagy falapát segítségével, vagy tányérra csúsztatjuk, megfordítjuk, majd visszatesszük a serpenyőbe, és a második oldalát is aranybarnára sütjük. A palacsinta megfordítása előtt tegyünk egy kis zsiradékot a serpenyőbe. Süssük meg a maradék tésztát ugyanígy, összesen kb. 8 palacsintát, és minden sütés előtt keverjük meg a tésztát. Hagyjuk a palacsintákat tányéron kihűlni.

Töltelék:
A lecsepegtetett meggylevet tegyük egy főzőedénybe, kb. 50 ml-t tegyünk félre. A keményítőt keverjük össze a cukorral és a félretett meggylével. Amikor a meggylé felforrt a keményítős keveréket öntsük hozzá és főzzük sűrűre a masszát, majd keverjük hozzá a lecsepegetett meggyet is és alaposan keverjük át.

A hőálló sütőtálat egy kis zsiradékkal kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Minden palacsintára kenjünk kb. 1 evőkanál meggyes masszát, és tekerjük fel. Vágjuk 3-4 darabra. A palacsintatekercseket a vágott felülettel felfelé helyezzük a sütőtálba.

Öntet:
Keverjük össze a krémsajtot, a tojásokat, a habtejszínt és a bourbon vaníliáscukrot egy keverőtálban, majd öntsük a palacsintatekercsekre. Tegyük a tálat a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk.

Tipp:

A palacsintákat akár lekvárral is megtölthetjük.
Sült palacsinta gyümölcs töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!