![Sült palacsinta gyümölcs töltelékkel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32144/sult-palacsinta-gyumolcs-toltelekkel-15991.jpg)
Sült palacsinta gyümölcs töltelékkel
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Hőálló tálhoz (kb. 2 literes):
Tésztához:
Sütéshez:
Töltelékhez:
Öntethez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a vanillincukorral, a Finesse-vel, a sóval, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk belőle a mélyedésbe. A közepéből keverjük bele a tojásos masszát és a lisztet. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásos keveréket, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.
Egy kevés olajat hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőben (Ø kb. 24 cm), és egyenletesen terítsünk egy vékony réteg tésztát a serpenyő aljára. Amint a széle aranybarna, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula vagy falapát segítségével, vagy tányérra csúsztatjuk, megfordítjuk, majd visszatesszük a serpenyőbe, és a második oldalát is aranybarnára sütjük. A palacsinta megfordítása előtt tegyünk egy kis zsiradékot a serpenyőbe. Süssük meg a maradék tésztát ugyanígy, összesen kb. 8 palacsintát, és minden sütés előtt keverjük meg a tésztát. Hagyjuk a palacsintákat tányéron kihűlni.
Töltelék:
A lecsepegtetett meggylevet tegyük egy főzőedénybe, kb. 50 ml-t tegyünk félre. A keményítőt keverjük össze a cukorral és a félretett meggylével. Amikor a meggylé felforrt a keményítős keveréket öntsük hozzá és főzzük sűrűre a masszát, majd keverjük hozzá a lecsepegetett meggyet is és alaposan keverjük át.
A hőálló sütőtálat egy kis zsiradékkal kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Minden palacsintára kenjünk kb. 1 evőkanál meggyes masszát, és tekerjük fel. Vágjuk 3-4 darabra. A palacsintatekercseket a vágott felülettel felfelé helyezzük a sütőtálba.
Öntet:
Keverjük össze a krémsajtot, a tojásokat, a habtejszínt és a bourbon vaníliáscukrot egy keverőtálban, majd öntsük a palacsintatekercsekre. Tegyük a tálat a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sült palacsinta gyümölcs töltelékkel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Hőálló tálhoz (kb. 2 literes):
Tésztához:
Sütéshez:
Öntethez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a vanillincukorral, a Finesse-vel, a sóval, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk belőle a mélyedésbe. A közepéből keverjük bele a tojásos masszát és a lisztet. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásos keveréket, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.
Egy kevés olajat hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőben (Ø kb. 24 cm), és egyenletesen terítsünk egy vékony réteg tésztát a serpenyő aljára. Amint a széle aranybarna, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula vagy falapát segítségével, vagy tányérra csúsztatjuk, megfordítjuk, majd visszatesszük a serpenyőbe, és a második oldalát is aranybarnára sütjük. A palacsinta megfordítása előtt tegyünk egy kis zsiradékot a serpenyőbe. Süssük meg a maradék tésztát ugyanígy, összesen kb. 8 palacsintát, és minden sütés előtt keverjük meg a tésztát. Hagyjuk a palacsintákat tányéron kihűlni.
Töltelék:
A lecsepegtetett meggylevet tegyük egy főzőedénybe, kb. 50 ml-t tegyünk félre. A keményítőt keverjük össze a cukorral és a félretett meggylével. Amikor a meggylé felforrt a keményítős keveréket öntsük hozzá és főzzük sűrűre a masszát, majd keverjük hozzá a lecsepegetett meggyet is és alaposan keverjük át.
A hőálló sütőtálat egy kis zsiradékkal kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Minden palacsintára kenjünk kb. 1 evőkanál meggyes masszát, és tekerjük fel. Vágjuk 3-4 darabra. A palacsintatekercseket a vágott felülettel felfelé helyezzük a sütőtálba.
Öntet:
Keverjük össze a krémsajtot, a tojásokat, a habtejszínt és a bourbon vaníliáscukrot egy keverőtálban, majd öntsük a palacsintatekercsekre. Tegyük a tálat a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk.
Tipp:
![Sült palacsinta gyümölcs töltelékkel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32144/sult-palacsinta-gyumolcs-toltelekkel-15991.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?