Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sült palacsinta gyümölcs töltelékkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Hőálló tálhoz (kb. 2 literes):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
3 darab tojás (M-es)
50 g cukor
3 csipet só
300 ml tej
150 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda

Sütéshez:

kb. 50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

350 g magozott meggybefőtt
20 g cukor

Öntethez:

100 g krémsajt
200 ml habtejszín
2 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a vanillincukorral, a Finesse-vel, a sóval, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk belőle a mélyedésbe. A közepéből keverjük bele a tojásos masszát és a lisztet. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásos keveréket, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.

Egy kevés olajat hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőben (Ø kb. 24 cm), és egyenletesen terítsünk egy vékony réteg tésztát a serpenyő aljára. Amint a széle aranybarna, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula vagy falapát segítségével, vagy tányérra csúsztatjuk, megfordítjuk, majd visszatesszük a serpenyőbe, és a második oldalát is aranybarnára sütjük. A palacsinta megfordítása előtt tegyünk egy kis zsiradékot a serpenyőbe. Süssük meg a maradék tésztát ugyanígy, összesen kb. 8 palacsintát, és minden sütés előtt keverjük meg a tésztát. Hagyjuk a palacsintákat tányéron kihűlni.

Töltelék:
A lecsepegtetett meggylevet tegyük egy főzőedénybe, kb. 50 ml-t tegyünk félre. A keményítőt keverjük össze a cukorral és a félretett meggylével. Amikor a meggylé felforrt a keményítős keveréket öntsük hozzá és főzzük sűrűre a masszát, majd keverjük hozzá a lecsepegetett meggyet is és alaposan keverjük át.

A hőálló sütőtálat egy kis zsiradékkal kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Minden palacsintára kenjünk kb. 1 evőkanál meggyes masszát, és tekerjük fel. Vágjuk 3-4 darabra. A palacsintatekercseket a vágott felülettel felfelé helyezzük a sütőtálba.

Öntet:
Keverjük össze a krémsajtot, a tojásokat, a habtejszínt és a bourbon vaníliáscukrot egy keverőtálban, majd öntsük a palacsintatekercsekre. Tegyük a tálat a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk.

Tipp:

A palacsintákat akár lekvárral is megtölthetjük.
Sült palacsinta gyümölcs töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!