Sütemény gofrival
Hozzávalók
Süteménykerethez:
sütőpapír
Tésztához:
12 téglalap alakú kész gofri, (kb. 8 x 7 cm) vagy 2 tasak Dr. Oetker Gofri alappor
Túrókrémhez:
200 g eper
300 ml hideg habtejszín
250 g túró
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 teáskanál citromlé
2 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
Szóráshoz:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Amennyiben Dr. Oetker Gofri alapport használunk a leírás alapján készítsük el a gofrikat, majd egy süteményrácson hagyjuk hűlni.
A gofrik felét (6 db) helyezzük egy tálcára. A sütőpapírból készítsünk sütőkeretet az alábbiak szerint: Egy 80 cm hosszú sütőpapírcsíkot hosszában kétszer kettévágunk, hogy a csík kb. 10 cm széles legyen. Ezután a sarkoknál élesen gyűrjük (hajtogassuk), hogy egy 14 x 24 cm-es téglalapot kapjunk. Helyezzük a papírkeretet a gofrialap köré, és rögzítsük papírkapcsokkal.
Tisztítsuk meg az epret, alaposan mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.
A gofrik felét (6 db) helyezzük egy tálcára. A sütőpapírból készítsünk sütőkeretet az alábbiak szerint: Egy 80 cm hosszú sütőpapírcsíkot hosszában kétszer kettévágunk, hogy a csík kb. 10 cm széles legyen. Ezután a sarkoknál élesen gyűrjük (hajtogassuk), hogy egy 14 x 24 cm-es téglalapot kapjunk. Helyezzük a papírkeretet a gofrialap köré, és rögzítsük papírkapcsokkal.
Tisztítsuk meg az epret, alaposan mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.
Elkészítés:
Túrókrém:
Tegyük a tejszínt, a túrót, a porcukrot, a Finessét és a citromlevet egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel(habverő) a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. Az eperdarabokat óvatosan keverjük a krémhez, majd kenjük az alapra és simítsuk el. A maradék gofrikat helyezzük a túrós krém tetejére, és enyhén nyomkodjuk le.
Tegyük az elkészült süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tegyük a tejszínt, a túrót, a porcukrot, a Finessét és a citromlevet egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel(habverő) a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. Az eperdarabokat óvatosan keverjük a krémhez, majd kenjük az alapra és simítsuk el. A maradék gofrikat helyezzük a túrós krém tetejére, és enyhén nyomkodjuk le.
Tegyük az elkészült süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Kedvencnek jelölöm
Sütemény gofrival
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Süteménykerethez:
sütőpapír
Tésztához:
12 téglalap alakú kész gofri, (kb. 8 x 7 cm) vagy 2 tasak Dr. Oetker Gofri alappor
Túrókrémhez:
200 g eper
300 ml hideg habtejszín
250 g túró
50 g porcukor
1 teáskanál citromlé
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Szóráshoz:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Amennyiben Dr. Oetker Gofri alapport használunk a leírás alapján készítsük el a gofrikat, majd egy süteményrácson hagyjuk hűlni.
A gofrik felét (6 db) helyezzük egy tálcára. A sütőpapírból készítsünk sütőkeretet az alábbiak szerint: Egy 80 cm hosszú sütőpapírcsíkot hosszában kétszer kettévágunk, hogy a csík kb. 10 cm széles legyen. Ezután a sarkoknál élesen gyűrjük (hajtogassuk), hogy egy 14 x 24 cm-es téglalapot kapjunk. Helyezzük a papírkeretet a gofrialap köré, és rögzítsük papírkapcsokkal.
Tisztítsuk meg az epret, alaposan mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.
A gofrik felét (6 db) helyezzük egy tálcára. A sütőpapírból készítsünk sütőkeretet az alábbiak szerint: Egy 80 cm hosszú sütőpapírcsíkot hosszában kétszer kettévágunk, hogy a csík kb. 10 cm széles legyen. Ezután a sarkoknál élesen gyűrjük (hajtogassuk), hogy egy 14 x 24 cm-es téglalapot kapjunk. Helyezzük a papírkeretet a gofrialap köré, és rögzítsük papírkapcsokkal.
Tisztítsuk meg az epret, alaposan mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.
Elkészítés:
Túrókrém:
Tegyük a tejszínt, a túrót, a porcukrot, a Finessét és a citromlevet egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel(habverő) a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. Az eperdarabokat óvatosan keverjük a krémhez, majd kenjük az alapra és simítsuk el. A maradék gofrikat helyezzük a túrós krém tetejére, és enyhén nyomkodjuk le.
Tegyük az elkészült süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tegyük a tejszínt, a túrót, a porcukrot, a Finessét és a citromlevet egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel(habverő) a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. Az eperdarabokat óvatosan keverjük a krémhez, majd kenjük az alapra és simítsuk el. A maradék gofrikat helyezzük a túrós krém tetejére, és enyhén nyomkodjuk le.
Tegyük az elkészült süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?