
Sütemény gofrival



Hozzávalók
Süteménykerethez:
Tésztához:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrik felét (6 db) helyezzük egy tálcára. A sütőpapírból készítsünk sütőkeretet az alábbiak szerint: Egy 80 cm hosszú sütőpapírcsíkot hosszában kétszer kettévágunk, hogy a csík kb. 10 cm széles legyen. Ezután a sarkoknál élesen gyűrjük (hajtogassuk), hogy egy 14 x 24 cm-es téglalapot kapjunk. Helyezzük a papírkeretet a gofrialap köré, és rögzítsük papírkapcsokkal.
Tisztítsuk meg az epret, alaposan mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.
Elkészítés:
Tegyük a tejszínt, a túrót, a porcukrot, a Finessét és a citromlevet egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel(habverő) a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. Az eperdarabokat óvatosan keverjük a krémhez, majd kenjük az alapra és simítsuk el. A maradék gofrikat helyezzük a túrós krém tetejére, és enyhén nyomkodjuk le.
Tegyük az elkészült süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.


Sütemény gofrival
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Süteménykerethez:
Tésztához:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrik felét (6 db) helyezzük egy tálcára. A sütőpapírból készítsünk sütőkeretet az alábbiak szerint: Egy 80 cm hosszú sütőpapírcsíkot hosszában kétszer kettévágunk, hogy a csík kb. 10 cm széles legyen. Ezután a sarkoknál élesen gyűrjük (hajtogassuk), hogy egy 14 x 24 cm-es téglalapot kapjunk. Helyezzük a papírkeretet a gofrialap köré, és rögzítsük papírkapcsokkal.
Tisztítsuk meg az epret, alaposan mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.
Elkészítés:
Tegyük a tejszínt, a túrót, a porcukrot, a Finessét és a citromlevet egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel(habverő) a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. Az eperdarabokat óvatosan keverjük a krémhez, majd kenjük az alapra és simítsuk el. A maradék gofrikat helyezzük a túrós krém tetejére, és enyhén nyomkodjuk le.
Tegyük az elkészült süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?