Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütemény gofrival

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Süteménykerethez:

sütőpapír

Tésztához:

12 téglalap alakú kész gofri, (kb. 8 x 7 cm) vagy 2 tasak Dr. Oetker Gofri alappor

Túrókrémhez:

200 g eper
300 ml hideg habtejszín
250 g túró
50 g porcukor
1 teáskanál citromlé

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Amennyiben Dr. Oetker Gofri alapport használunk a leírás alapján készítsük el a gofrikat, majd egy süteményrácson hagyjuk hűlni.

A gofrik felét (6 db) helyezzük egy tálcára. A sütőpapírból készítsünk sütőkeretet az alábbiak szerint: Egy 80 cm hosszú sütőpapírcsíkot hosszában kétszer kettévágunk, hogy a csík kb. 10 cm széles legyen. Ezután a sarkoknál élesen gyűrjük (hajtogassuk), hogy egy 14 x 24 cm-es téglalapot kapjunk. Helyezzük a papírkeretet a gofrialap köré, és rögzítsük papírkapcsokkal.

Tisztítsuk meg az epret, alaposan mossuk meg, és vágjuk apró darabokra.

Elkészítés:

Túrókrém:
Tegyük a tejszínt, a túrót, a porcukrot, a Finessét és a citromlevet egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel(habverő) a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. Az eperdarabokat óvatosan keverjük a krémhez, majd kenjük az alapra és simítsuk el. A maradék gofrikat helyezzük a túrós krém tetejére, és enyhén nyomkodjuk le.

Tegyük az elkészült süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Sütemény gofrival

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
75 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!