Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütés nélküli orosz krémtorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A sütihez:

30 db babapiskóta
2 dl tej
15 ml rumaroma

A krémhez:

2 tasak tejszínízű pudingpor
6 dl tej
5 ek. cukor
10 dkg vaj
5 dl habtejszín
1 dl víz

A díszítéshez:

2,5 dl víz
5 dkg dió
3 közepes mandarin
20 dkg cseresznyebefőtt
20 dkg barackkonzerv
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Kihűtjük, belekeverjük a vajat és krémesre keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A zselatint vízzel elkeverjük és felfőzzük, majd amikor kihűlt, a tejszínhabba keverjük óvatosan.
Pudingkrémet és a tejszínhabot óvatosan összekeverjük.
A tortaforma alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel.
2 óra hosszát betesszük a hűtőbe.
Gyümölcskompótokkal, mandarinnal és a dióbéllel ízlés szerint díszítjük.
A színtelen tortazselét elkészítjük a zacskó hátoldalán található utasítás szerint, és lassan ráöntjük, majd ismét betesszük a hűtőbe.
Pár óra múlva kivesszük a tortaformából, és egy tálcára tesszük.
Sütés nélküli orosz krémtorta Sütés nélküli orosz krémtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!