Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu epres tejberizzsel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

500 ml tej
100 g babapiskóta
3 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
500 g eper
2 evőkanál cukor
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor

Díszítéshez:

tetszés szerinti dekor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tiramisu epres tejberizzsel desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejberizst tejjel a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük és lehűtjük. A babapiskótát négyszögletű tálba tesszük (űrtartalom: min. 1,5 l) és likőrrel vagy narancslével megáztatjuk.

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 250 g-t kimérünk belőle. A kimért epret botmixerrel pépesítjük. A pépet összekeverjük a cukorral, a keményítővel és megfőzzük. A szószt eloszlatjuk a babapiskótán. A maradék epret kicsire vágjuk, és a tetejére tesszük. A tejszínt cukorral keményre verjük és a hideg tejberizshez adjuk, majd az epren eloszlatjuk. A Tiramisu epres tejberizzsel desszertet legalább két órát hagyjuk a hűtőszekrényben összeérni.

Díszítés:
A tiramisut megszórjuk kakaóporral és tetszés szerint dekoráljuk.

Tipp:

A tiramisut már az előző napon elkészíthetjük és éjszakára hagyjuk összeérni.
A Tiramisu epres tejberizzsel desszertet szeletekben, vagy pohárkrémként is kínálhatjuk.
A Tiramisu epres tejberizzsel is készíthető sütemény a hagyományos kávés mellett.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!