Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu epres tejberizzsel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

500 ml tej
100 g babapiskóta
3 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
500 g eper
2 evőkanál cukor
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor

Díszítéshez:

tetszés szerinti dekor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tiramisu epres tejberizzsel desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejberizst tejjel a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük és lehűtjük. A babapiskótát négyszögletű tálba tesszük (űrtartalom: min. 1,5 l) és likőrrel vagy narancslével megáztatjuk.

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 250 g-t kimérünk belőle. A kimért epret botmixerrel pépesítjük. A pépet összekeverjük a cukorral, a keményítővel és megfőzzük. A szószt eloszlatjuk a babapiskótán. A maradék epret kicsire vágjuk, és a tetejére tesszük. A tejszínt cukorral keményre verjük és a hideg tejberizshez adjuk, majd az epren eloszlatjuk. A Tiramisu epres tejberizzsel desszertet legalább két órát hagyjuk a hűtőszekrényben összeérni.

Díszítés:
A tiramisut megszórjuk kakaóporral és tetszés szerint dekoráljuk.

Tipp:

A tiramisut már az előző napon elkészíthetjük és éjszakára hagyjuk összeérni.
A Tiramisu epres tejberizzsel desszertet szeletekben, vagy pohárkrémként is kínálhatjuk.
A Tiramisu epres tejberizzsel is készíthető sütemény a hagyományos kávés mellett.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!