Sütőben sült zabkása
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Sütőben sült zabkásához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a törökmogyorót, az aszalt áfonyát, a mazsolát és a sót. Egy másik keverőtálban a tejet a feldarabolt banánnal, a tojásokkal, a mézzel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt botmixerrel simára törjük. A zabpelyhes keverékre öntjük, jól összekeverjük, végül hozzáforgatjuk az almakockákat is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és 15 percet állni hagyjuk, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A masszát átkeverjük, majd a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zabkását megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült zabkását a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd melegen vagy langyosan, szeletekre vágva tálaljuk.
Sütőben sült zabkása
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Sütőben sült zabkásához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a törökmogyorót, az aszalt áfonyát, a mazsolát és a sót. Egy másik keverőtálban a tejet a feldarabolt banánnal, a tojásokkal, a mézzel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt botmixerrel simára törjük. A zabpelyhes keverékre öntjük, jól összekeverjük, végül hozzáforgatjuk az almakockákat is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és 15 percet állni hagyjuk, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A masszát átkeverjük, majd a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zabkását megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült zabkását a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd melegen vagy langyosan, szeletekre vágva tálaljuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?