Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőben sült zabkása

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x25 cm):

némi vaj vagy margarin

Sütőben sült zabkásához:

200 g nagy szemű zabpehely
50 g hántolt törökmogyoró
50 g aszalt áfonya
50 g mazsola
1 nagy csipet só
300 ml tej
1 darab érett banán
2 darab tojás (M-es)
75 g folyékony méz
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 darab közepes méretű alma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük a zsiradékkal. A banánt és az almát megmossuk, meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk, és a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. A törökmogyorót durvára aprítjuk.

Elkészítés:

Zabkása:
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a törökmogyorót, az aszalt áfonyát, a mazsolát és a sót. Egy másik keverőtálban a tejet a feldarabolt banánnal, a tojásokkal, a mézzel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt botmixerrel simára törjük. A zabpelyhes keverékre öntjük, jól összekeverjük, végül hozzáforgatjuk az almakockákat is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és 15 percet állni hagyjuk, közben a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A masszát átkeverjük, majd a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zabkását megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült zabkását a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd melegen vagy langyosan, szeletekre vágva tálaljuk.
Sütőben sült zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!