Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós puffancs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-25 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g étkezési félzsíros tehéntúró
250 g búzaliszt
4 darab tojás (M-es)
1 csipet só
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

étolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Túrós puffancs sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A túrót, a tojást, a sót, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk, a túrós masszához. A legmagasabb fokozaton rövid ideig keverjük.

Sütés:
Serpenyőben olajat forrósítunk, és a túrós masszát evőkanalanként beletesszük (kb. 1-2 púpos evőkanál darabonként), kicsit ellapítjuk, és közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész puffancsokat konyhai papírtörlőn hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd meleg helyre tesszük.
A Túrós puffancs sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint gyümölcsszósszal vagy lekvárral fogyasztjuk.

Tippek:

A túrós puffancsot melegen fogyasszuk.
A túrós puffancs sütemény tálalható fahéjas cukorral vagy Dr. Oetker Desszertöntettel, illetve házilag készített csokoládé vagy karamellaöntettel, olvasztott lekvárral.
A Túrós puffancs gyorsan elkészíthető édes desszert, mely vendégvárónak is alkalmas.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!