Túrós puffancs
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A túrót, a tojást, a sót, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk, a túrós masszához. A legmagasabb fokozaton rövid ideig keverjük.
Sütés:
Serpenyőben olajat forrósítunk, és a túrós masszát evőkanalanként beletesszük (kb. 1-2 púpos evőkanál darabonként), kicsit ellapítjuk, és közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész puffancsokat konyhai papírtörlőn hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd meleg helyre tesszük.
A Túrós puffancs sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint gyümölcsszósszal vagy lekvárral fogyasztjuk.
Tippek:
A túrós puffancs sütemény tálalható fahéjas cukorral vagy Dr. Oetker Desszertöntettel, illetve házilag készített csokoládé vagy karamellaöntettel, olvasztott lekvárral.
Túrós puffancs
Hozzávalók
kb. 20-25 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A túrót, a tojást, a sót, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk, a túrós masszához. A legmagasabb fokozaton rövid ideig keverjük.
Sütés:
Serpenyőben olajat forrósítunk, és a túrós masszát evőkanalanként beletesszük (kb. 1-2 púpos evőkanál darabonként), kicsit ellapítjuk, és közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész puffancsokat konyhai papírtörlőn hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd meleg helyre tesszük.
A Túrós puffancs sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint gyümölcsszósszal vagy lekvárral fogyasztjuk.
Tippek:
A túrós puffancs sütemény tálalható fahéjas cukorral vagy Dr. Oetker Desszertöntettel, illetve házilag készített csokoládé vagy karamellaöntettel, olvasztott lekvárral.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?