
Túrós puffancs



Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A túrót, a tojást, a sót, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk, a túrós masszához. A legmagasabb fokozaton rövid ideig keverjük.
Sütés:
Serpenyőben olajat forrósítunk, és a túrós masszát evőkanalanként beletesszük (kb. 1-2 púpos evőkanál darabonként), kicsit ellapítjuk, és közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész puffancsokat konyhai papírtörlőn hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd meleg helyre tesszük.
A Túrós puffancs sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint gyümölcsszósszal vagy lekvárral fogyasztjuk.
Tippek:
A túrós puffancs sütemény tálalható fahéjas cukorral vagy Dr. Oetker Desszertöntettel, illetve házilag készített csokoládé vagy karamellaöntettel, olvasztott lekvárral.


Túrós puffancs
Hozzávalók
kb. 20-25 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A túrót, a tojást, a sót, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk, a túrós masszához. A legmagasabb fokozaton rövid ideig keverjük.
Sütés:
Serpenyőben olajat forrósítunk, és a túrós masszát evőkanalanként beletesszük (kb. 1-2 púpos evőkanál darabonként), kicsit ellapítjuk, és közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész puffancsokat konyhai papírtörlőn hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd meleg helyre tesszük.
A Túrós puffancs sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint gyümölcsszósszal vagy lekvárral fogyasztjuk.
Tippek:
A túrós puffancs sütemény tálalható fahéjas cukorral vagy Dr. Oetker Desszertöntettel, illetve házilag készített csokoládé vagy karamellaöntettel, olvasztott lekvárral.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?