Sütőtökös muffin
Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a reszelt sütőtököt, keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát 2 evőkanállal osszuk szét a muffinpapírba és helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a muffinformából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a muffinokat porcukorral.
Sütőtökös muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a reszelt sütőtököt, keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát 2 evőkanállal osszuk szét a muffinpapírba és helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a muffinformából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a muffinokat porcukorral.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?