Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizza szellem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

A tepsihez:

sütőpapír
szellem-formájú kiszúró, kb. 6 cm

A paradicsomszószhoz:

1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek étolaj, pl. olívaolaj
250 g paradicsompüré
kevés citromlé
morzsolt oregánó
frissen őrölt bors

A tésztához:

400 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g étkezési túró (sovány)
100 ml tej
125 ml étolaj, pl. napraforgó olaj
1 csapott tk só

A feltéthez:

kb. 4 vékony szelet érett Gouda (kb. 200 g)
kb. 16 szelet szalámi (kb. ø 8 cm)
morzsolt oregánó

A díszítéshez:

néhány darab szegfűszeg vagy feketekömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A feltéthez a vékony sajtszeletekből kiszúrunk kb. 16 szellemet. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Paradicsomszósz:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben röviden megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a vanillincukrot és a paradicsompürét, egyszer felforraljuk, és kb. 10 perc alatt fedő nélkül krémesre főzzük. A szószt citromlével, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, mert akkor a tészta ragadhat!) A tésztát liszttel meghintjük, kivesszük a tálból és hengerré formázzuk, majd 16 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A tésztagolyókat laposra nyomkodjuk (kb. ø 10 cm). A tallérok felét a tepsibe tesszük, a másik felét sütőpapírra.

Feltét:
A tallérokat megkenjük 1-2 ek paradicsomszósszal, közben a szélén kb. ½ cm-t szabadon hagyunk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 szelet szalámit, oregánóval megszórjuk és a sütő alsó felében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A tepsit kivesszük a sütőből. A sajtszellemeket rátesszük a szalámira, és ugyanúgy a sütő alsó felében tovább sütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A maradék pizzát ugyanígy megsütjük. Tálalás előtt a szegfűszeget vagy a feketeköményt a szellem szemeként rátesszük a pizzákra.

Tippek:

Vegetáriánus variációként elhagyhatjuk a szalámit, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított bazsalikommal.
A kész pizza fagyasztható.
Pizza szellem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!