Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizza szellem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

A tepsihez:

sütőpapír
szellem-formájú kiszúró, kb. 6 cm

A paradicsomszószhoz:

1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek étolaj, pl. olívaolaj
250 g paradicsompüré
kevés citromlé
morzsolt oregánó
frissen őrölt bors

A tésztához:

400 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g étkezési túró (sovány)
100 ml tej
125 ml étolaj, pl. napraforgó olaj
1 csapott tk só

A feltéthez:

kb. 4 vékony szelet érett Gouda (kb. 200 g)
kb. 16 szelet szalámi (kb. ø 8 cm)
morzsolt oregánó

A díszítéshez:

néhány darab szegfűszeg vagy feketekömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A feltéthez a vékony sajtszeletekből kiszúrunk kb. 16 szellemet. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Paradicsomszósz:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, ebben röviden megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a vanillincukrot és a paradicsompürét, egyszer felforraljuk, és kb. 10 perc alatt fedő nélkül krémesre főzzük. A szószt citromlével, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, mert akkor a tészta ragadhat!) A tésztát liszttel meghintjük, kivesszük a tálból és hengerré formázzuk, majd 16 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A tésztagolyókat laposra nyomkodjuk (kb. ø 10 cm). A tallérok felét a tepsibe tesszük, a másik felét sütőpapírra.

Feltét:
A tallérokat megkenjük 1-2 ek paradicsomszósszal, közben a szélén kb. ½ cm-t szabadon hagyunk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 szelet szalámit, oregánóval megszórjuk és a sütő alsó felében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A tepsit kivesszük a sütőből. A sajtszellemeket rátesszük a szalámira, és ugyanúgy a sütő alsó felében tovább sütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A maradék pizzát ugyanígy megsütjük. Tálalás előtt a szegfűszeget vagy a feketeköményt a szellem szemeként rátesszük a pizzákra.

Tippek:

Vegetáriánus variációként elhagyhatjuk a szalámit, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított bazsalikommal.
A kész pizza fagyasztható.
Pizza szellem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!