Sütőtökös sütemény
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
kb. 500 g Hokkaido sütőtök
100 g dió
4 darab tojás (M-es)
200 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
300 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
400 g búzaliszt
3 csipet Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet őrölt fahéj
½ csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt szegfűszeg
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A Hokkaido-t mossuk meg, vágjuk félbe és a magját távolítsuk el. Reszeljük le durvára. A diót aprítsuk durvára. A tortaformát sütőpapírral béleljük ki és a sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) 2 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá az étolajat. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd keverjük össze közepes sebességgel. Adjuk hozzá a diót és a tökreszeléket, majd osszuk el egyenletesen a tésztát a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 65-68 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát nyissuk i és vegyük le a peremet. A sütőpapírral együtt tegyük a süteményt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt porcukorral szórjuk meg és tálaljuk.
A tojásokat, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) 2 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá az étolajat. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd keverjük össze közepes sebességgel. Adjuk hozzá a diót és a tökreszeléket, majd osszuk el egyenletesen a tésztát a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 65-68 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát nyissuk i és vegyük le a peremet. A sütőpapírral együtt tegyük a süteményt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt porcukorral szórjuk meg és tálaljuk.
Tipp:
A sütemény kb. 4 napig marad friss, vagy jól becsomagolva fagyasztható. Legjobb, ha egy éjszakán át felolvasztjuk, majd díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Sütőtökös sütemény
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
kb. 500 g Hokkaido sütőtök
100 g dió
4 darab tojás (M-es)
200 g barna cukor
1 csipet só
300 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
400 g búzaliszt
3 csipet Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet őrölt fahéj
½ csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt szegfűszeg
Szóráshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Hokkaido-t mossuk meg, vágjuk félbe és a magját távolítsuk el. Reszeljük le durvára. A diót aprítsuk durvára. A tortaformát sütőpapírral béleljük ki és a sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) 2 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá az étolajat. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd keverjük össze közepes sebességgel. Adjuk hozzá a diót és a tökreszeléket, majd osszuk el egyenletesen a tésztát a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 65-68 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát nyissuk i és vegyük le a peremet. A sütőpapírral együtt tegyük a süteményt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt porcukorral szórjuk meg és tálaljuk.
A tojásokat, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) 2 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá az étolajat. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd keverjük össze közepes sebességgel. Adjuk hozzá a diót és a tökreszeléket, majd osszuk el egyenletesen a tésztát a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 65-68 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát nyissuk i és vegyük le a peremet. A sütőpapírral együtt tegyük a süteményt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt porcukorral szórjuk meg és tálaljuk.
Tipp:
A sütemény kb. 4 napig marad friss, vagy jól becsomagolva fagyasztható. Legjobb, ha egy éjszakán át felolvasztjuk, majd díszítjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?