
Sütőtökös sütemény



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) 2 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá az étolajat. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd keverjük össze közepes sebességgel. Adjuk hozzá a diót és a tökreszeléket, majd osszuk el egyenletesen a tésztát a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 65-68 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát nyissuk i és vegyük le a peremet. A sütőpapírral együtt tegyük a süteményt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt porcukorral szórjuk meg és tálaljuk.
Tipp:


Sütőtökös sütemény
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) 2 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá az étolajat. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd keverjük össze közepes sebességgel. Adjuk hozzá a diót és a tökreszeléket, majd osszuk el egyenletesen a tésztát a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 65-68 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaformát nyissuk i és vegyük le a peremet. A sütőpapírral együtt tegyük a süteményt egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt porcukorral szórjuk meg és tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?