Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szeder-Sárgabarack lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-9 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-9 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

A szeder lekvárhoz:

750 g szeder (előkészítve mérjük le)
1 csapott teáskanál (5 g) Dr. Oetker Citromsav

A sárgabarack lekvárhoz:

750 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
1 csapott teáskanál (5g) Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szedret a szárától megtisztítjuk, megmossuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük. A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. Kimérünk 750 g-ot, és pépesítjük.

Elkészítés:

Szeder lekvár:
A szedret egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 35 percig hűlni hagyjuk.

Sárgabarack lekvár:
A sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült szederlekvár tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk. Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a két réteg.

Tipp:

Fagyasztott szederrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
A Szeder-Sárgabarack lekvár külön elkészítendő de egymásra rétegezve kerül az üvegbe.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!