
Szedres-mangós felfújt



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (30 cm Ø):
30 g lágy vaj vagy margarin
Felfújthoz:
300 g szeder
1 darab érett mangó
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
6 darab tojás (M-es)
50 g cukor
300 ml tej
200 ml habtejszín
50 g őrölt mandula
2 teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőforma alját alaposan kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Megtisztítjuk a szedret. A mangót felvágjuk, levágjuk a húsát a magjáról, a héjában hagyva egyforma méretű darabokra vágjuk, kidomborítjuk, és levágjuk a héjáról. A gyümölcsöket egyenletesen elosztjuk a formában.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Megtisztítjuk a szedret. A mangót felvágjuk, levágjuk a húsát a magjáról, a héjában hagyva egyforma méretű darabokra vágjuk, kidomborítjuk, és levágjuk a héjáról. A gyümölcsöket egyenletesen elosztjuk a formában.
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kés hegyével kikaparjuk. A tojást a cukorral, a vaníliával, a tejjel, a tejszínnel, a mandulával és a keményítővel keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima, vékony tésztává dolgozzuk. A tésztát a gyümölcsökre öntjük. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a felfújtat megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A felfújtat megszórjuk porcukorral, és forrón vagy melegen tálaljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A felfújtat megszórjuk porcukorral, és forrón vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
Franciaországban klasszikus desszert a cseresznyés clafoutis(felfújt), ehhez használjunk 600 g nem magozott cseresznyét.
Tálaljuk Dr. Oetker Bourbon Vanília öntettel.
Tálaljuk Dr. Oetker Bourbon Vanília öntettel.

Kedvencnek jelölöm

Szedres-mangós felfújt
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (30 cm Ø):
30 g lágy vaj vagy margarin
Felfújthoz:
300 g szeder
1 darab érett mangó
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
6 darab tojás (M-es)
50 g cukor
300 ml tej
200 ml habtejszín
50 g őrölt mandula
2 teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Szóráshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőforma alját alaposan kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Megtisztítjuk a szedret. A mangót felvágjuk, levágjuk a húsát a magjáról, a héjában hagyva egyforma méretű darabokra vágjuk, kidomborítjuk, és levágjuk a héjáról. A gyümölcsöket egyenletesen elosztjuk a formában.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Megtisztítjuk a szedret. A mangót felvágjuk, levágjuk a húsát a magjáról, a héjában hagyva egyforma méretű darabokra vágjuk, kidomborítjuk, és levágjuk a héjáról. A gyümölcsöket egyenletesen elosztjuk a formában.
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kés hegyével kikaparjuk. A tojást a cukorral, a vaníliával, a tejjel, a tejszínnel, a mandulával és a keményítővel keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima, vékony tésztává dolgozzuk. A tésztát a gyümölcsökre öntjük. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a felfújtat megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A felfújtat megszórjuk porcukorral, és forrón vagy melegen tálaljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A felfújtat megszórjuk porcukorral, és forrón vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
Franciaországban klasszikus desszert a cseresznyés clafoutis(felfújt), ehhez használjunk 600 g nem magozott cseresznyét.
Tálaljuk Dr. Oetker Bourbon Vanília öntettel.
Tálaljuk Dr. Oetker Bourbon Vanília öntettel.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?