Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres-mangós felfújt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (30 cm Ø):

30 g lágy vaj vagy margarin

Felfújthoz:

300 g szeder
1 darab érett mangó
6 darab tojás (M-es)
50 g cukor
300 ml tej
200 ml habtejszín
50 g őrölt mandula

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőforma alját alaposan kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Megtisztítjuk a szedret. A mangót felvágjuk, levágjuk a húsát a magjáról, a héjában hagyva egyforma méretű darabokra vágjuk, kidomborítjuk, és levágjuk a héjáról. A gyümölcsöket egyenletesen elosztjuk a formában.

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kés hegyével kikaparjuk. A tojást a cukorral, a vaníliával, a tejjel, a tejszínnel, a mandulával és a keményítővel keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima, vékony tésztává dolgozzuk. A tésztát a gyümölcsökre öntjük. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a felfújtat megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A felfújtat megszórjuk porcukorral, és forrón vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

Franciaországban klasszikus desszert a cseresznyés clafoutis(felfújt), ehhez használjunk 600 g nem magozott cseresznyét.
Tálaljuk Dr. Oetker Bourbon Vanília öntettel.
Szedres-mangós felfújt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!