Szilveszteri "malacos "pogácsa
Hozzávalók
A mi verziónk hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg puha vaj,/margarin
2 kiskanál só
1 cs. Dr. Oetker Instant élesztő
tejföl (amennyi a tészta összeállításhoz kell)
A tetejére:
egy felvert, egész tojás a megkenéshez
egész fekete bors a szemeknek
Elkészítés
Elkészítés
A hozzávalókból szokásos omlós jellegű pogácsatésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. (nem feltétlenül szükséges)
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
A receptet a net-en találtuk, de mi a saját receptünkből sütöttük meg. Gyakorlatilag bármilyen sós omlós tésztából megsüthető, ami nem kell meg nagyon pufira.
Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Kedvencnek jelölöm
Szilveszteri "malacos "pogácsa
Hozzávalók
A mi verziónk hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg puha vaj,/margarin
2 kiskanál só
tejföl (amennyi a tészta összeállításhoz kell)
A tetejére:
egy felvert, egész tojás a megkenéshez
egész fekete bors a szemeknek
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hozzávalókból szokásos omlós jellegű pogácsatésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. (nem feltétlenül szükséges)
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
A receptet a net-en találtuk, de mi a saját receptünkből sütöttük meg. Gyakorlatilag bármilyen sós omlós tésztából megsüthető, ami nem kell meg nagyon pufira.
Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?