![Színes keksz](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31060/43757-szines-keksz.jpg)
Színes keksz
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 16 egyforma adagra osztjuk, mindből golyókat formázunk. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, kicsit ellapítjuk (a kekszek sütés közben terülni fognak).
Díszítés:
A színes csokoládé drazsékat a kekszekbe nyomkodjuk, a kekszeket a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Jól záródó dobozban a Színes keksz kb. 2 hétig eltartható.
Nemcsak csokidrazséval, de egyéb cukrászati dekortermékkel, valamint ét-, tej- és fehércsokoládédarabokkal is díszíthető.
Ízlés szerint forró itallal és/vagy vagy lekvárral kínáljuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Színes keksz
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 16 egyforma adagra osztjuk, mindből golyókat formázunk. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, kicsit ellapítjuk (a kekszek sütés közben terülni fognak).
Díszítés:
A színes csokoládé drazsékat a kekszekbe nyomkodjuk, a kekszeket a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Jól záródó dobozban a Színes keksz kb. 2 hétig eltartható.
Nemcsak csokidrazséval, de egyéb cukrászati dekortermékkel, valamint ét-, tej- és fehércsokoládédarabokkal is díszíthető.
Ízlés szerint forró itallal és/vagy vagy lekvárral kínáljuk.
![Színes keksz](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31060/43757-szines-keksz.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?