Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Színes keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
1 db tojás (M-es)
2 nagy csipet só

Díszítéshez:

színes csokoládé drazsé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Színes keksz hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 16 egyforma adagra osztjuk, mindből golyókat formázunk. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, kicsit ellapítjuk (a kekszek sütés közben terülni fognak).

Díszítés:
A színes csokoládé drazsékat a kekszekbe nyomkodjuk, a kekszeket a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Ha csak egy sütőlemezünk van, a kekszek másik felét méretre vágott sütőpapíron előkészíthetjük. Ezzel együtt könnyen átemelhetjük a sütőlemezre.
Jól záródó dobozban a Színes keksz kb. 2 hétig eltartható.
Nemcsak csokidrazséval, de egyéb cukrászati dekortermékkel, valamint ét-, tej- és fehércsokoládédarabokkal is díszíthető.
Ízlés szerint forró itallal és/vagy vagy lekvárral kínáljuk.
Színes keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!