Színes pizza karfiolágyon
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A karfiolt megpucoljuk, és lereszeljük vagy univerzális aprítóban felaprítjuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 1 percig blansírozzuk, leöntjük róla a vizet, jéghideg vízbe tesszük, majd hagyjuk lecsöpögni. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt tálba tesszük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát a tepsiben egyenletesen elosztjuk, és a sütő középső részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tetejére:
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd kb. 5 percig pároljuk benne a spenótot és a babot. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A paprikát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és elfelezzük.
A tejfölt elkenjük a még forró alapon, majd megrakjuk a hozzávalókkal. Megszórjuk sajttal és mákkal, de most a sütő alsó részében készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
A pizzát legjobb forrón tálalni.
Tipp:
Színes pizza karfiolágyon
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A karfiolt megpucoljuk, és lereszeljük vagy univerzális aprítóban felaprítjuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 1 percig blansírozzuk, leöntjük róla a vizet, jéghideg vízbe tesszük, majd hagyjuk lecsöpögni. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt tálba tesszük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát a tepsiben egyenletesen elosztjuk, és a sütő középső részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tetejére:
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd kb. 5 percig pároljuk benne a spenótot és a babot. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A paprikát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és elfelezzük.
A tejfölt elkenjük a még forró alapon, majd megrakjuk a hozzávalókkal. Megszórjuk sajttal és mákkal, de most a sütő alsó részében készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
A pizzát legjobb forrón tálalni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?