
Színes pizza karfiolágyon



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A karfiolt megpucoljuk, és lereszeljük vagy univerzális aprítóban felaprítjuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 1 percig blansírozzuk, leöntjük róla a vizet, jéghideg vízbe tesszük, majd hagyjuk lecsöpögni. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt tálba tesszük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát a tepsiben egyenletesen elosztjuk, és a sütő középső részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tetejére:
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd kb. 5 percig pároljuk benne a spenótot és a babot. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A paprikát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és elfelezzük.
A tejfölt elkenjük a még forró alapon, majd megrakjuk a hozzávalókkal. Megszórjuk sajttal és mákkal, de most a sütő alsó részében készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
A pizzát legjobb forrón tálalni.
Tipp:


Színes pizza karfiolágyon
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A karfiolt megpucoljuk, és lereszeljük vagy univerzális aprítóban felaprítjuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 1 percig blansírozzuk, leöntjük róla a vizet, jéghideg vízbe tesszük, majd hagyjuk lecsöpögni. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt tálba tesszük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát a tepsiben egyenletesen elosztjuk, és a sütő középső részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tetejére:
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd kb. 5 percig pároljuk benne a spenótot és a babot. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A paprikát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és elfelezzük.
A tejfölt elkenjük a még forró alapon, majd megrakjuk a hozzávalókkal. Megszórjuk sajttal és mákkal, de most a sütő alsó részében készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
A pizzát legjobb forrón tálalni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?