Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Színes pizza karfiolágyon

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet Színes pizza karfiolágyon elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

600 g karfiol
kb. 1 gerezd fokhagyma
150 g reszelt sajt, pl. cheddar és parmezán
2 darab tojás (M-es)
kb. 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
frissen őrölt bors

Tetejére:

150 g mirelit vagy friss spenót
150 g mirelit zöldbab
1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
frissen őrölt bors
frissen őrölt szerecsendió
100 g sárga paprika
100 g koktélparadicsom
300 g tejföl 20 %-os
150 g szalonna- vagy sonkakocka
100 g reszelt sajt, pl. cheddar és parmezán
kb. 1 evőkanál mákszem

A Színes pizza karfiolágyon elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A feltétnek a mirelit zöldséget kiolvasztjuk vagy a spenótot megtisztítjuk, és megmossuk. A tepsit kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A karfiolt megpucoljuk, és lereszeljük vagy univerzális aprítóban felaprítjuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 1 percig blansírozzuk, leöntjük róla a vizet, jéghideg vízbe tesszük, majd hagyjuk lecsöpögni. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt tálba tesszük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát a tepsiben egyenletesen elosztjuk, és a sütő középső részében elősütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tetejére:
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd kb. 5 percig pároljuk benne a spenótot és a babot. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A paprikát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és elfelezzük.
A tejfölt elkenjük a még forró alapon, majd megrakjuk a hozzávalókkal. Megszórjuk sajttal és mákkal, de most a sütő alsó részében készre sütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

A pizzát legjobb forrón tálalni.

Tipp:

Használhatunk kockázott, főtt és füstölt sonkát is.  
Színes pizza karfiolágyon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!