Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos bodzaszörp

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 üveg (500 ml) elkészítéséhez

20 darab bodzavirág
750 ml víz
1 kg cukor
3 darab kezeletlen citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bodzavirágot hideg vízben átöblítjük (ne tegyük folyó víz alá!), és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük. A virágokról ollóval levágjuk a szárat. A citromokat folyóvízben alaposan megmossuk, majd felkarikázzuk.

Elkészítés:

A vizet cukorral felforraljuk, és 2 percig rotyogva főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a citromsavat és a tartósítószert. A virágokat és a citromkarikákat zárható, hőálló dobozba (kb. 2 l) tesszük, és a cukros oldattal felöntjük, majd 2-3 napig sötét, hűvös helyen (legjobb, ha a hűtőszekrényben) lezárva állni hagyjuk.
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.

Tippek:

Ízletes italhoz öntsünk fel egy kevés bodzaszörpöt hideg ásványvízzel vagy pezsgővel.
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
A Citromos bodzaszörp csak egy lépéssel gondolja tovább a klasszikus bodzaszörp receptjét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!