Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos bodzaszörp

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 üveg (500 ml) elkészítéséhez

20 darab bodzavirág
750 ml víz
1 kg cukor
3 darab kezeletlen citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bodzavirágot hideg vízben átöblítjük (ne tegyük folyó víz alá!), és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük. A virágokról ollóval levágjuk a szárat. A citromokat folyóvízben alaposan megmossuk, majd felkarikázzuk.

Elkészítés:

A vizet cukorral felforraljuk, és 2 percig rotyogva főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a citromsavat és a tartósítószert. A virágokat és a citromkarikákat zárható, hőálló dobozba (kb. 2 l) tesszük, és a cukros oldattal felöntjük, majd 2-3 napig sötét, hűvös helyen (legjobb, ha a hűtőszekrényben) lezárva állni hagyjuk.
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.

Tippek:

Ízletes italhoz öntsünk fel egy kevés bodzaszörpöt hideg ásványvízzel vagy pezsgővel.
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
A Citromos bodzaszörp csak egy lépéssel gondolja tovább a klasszikus bodzaszörp receptjét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!