Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos bodzaszörp

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 üveg (500 ml) elkészítéséhez

20 fej bodzavirág
750 ml víz
1 kg cukor
3 darab kezeletlen citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bodzavirágot hideg vízben átöblítjük (ne tegyük folyó víz alá!), és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük. A virágokról ollóval levágjuk a szárat. A citromokat folyóvízben alaposan megmossuk, majd felkarikázzuk.

Elkészítés:

A vizet cukorral felforraljuk, és 2 percig rotyogva főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a citromsavat és a tartósítószert. A virágokat és a citromkarikákat zárható, hőálló dobozba (kb. 2 l) tesszük, és a cukros oldattal felöntjük, majd 2-3 napig sötét, hűvös helyen (legjobb, ha a hűtőszekrényben) lezárva állni hagyjuk.
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.

Tippek:

Ízletes italhoz öntsünk fel egy kevés bodzaszörpöt hideg ásványvízzel vagy pezsgővel.
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
A Citromos bodzaszörp csak egy lépéssel gondolja tovább a klasszikus bodzaszörp receptjét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!