Citromos bodzaszörp
Hozzávalók
20 fej bodzavirág
750 ml víz
1 kg cukor
10 g Dr. Oetker Citromsav
3 darab kezeletlen citrom
2 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Elkészítés
Előkészítés:
A bodzavirágot hideg vízben átöblítjük (ne tegyük folyó víz alá!), és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük. A virágokról ollóval levágjuk a szárat. A citromokat folyóvízben alaposan megmossuk, majd felkarikázzuk.
Elkészítés:
A vizet cukorral felforraljuk, és 2 percig rotyogva főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a citromsavat és a tartósítószert. A virágokat és a citromkarikákat zárható, hőálló dobozba (kb. 2 l) tesszük, és a cukros oldattal felöntjük, majd 2-3 napig sötét, hűvös helyen (legjobb, ha a hűtőszekrényben) lezárva állni hagyjuk.
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.
Tippek:
Ízletes italhoz öntsünk fel egy kevés bodzaszörpöt hideg ásványvízzel vagy pezsgővel.
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
Kedvencnek jelölöm
Citromos bodzaszörp
Hozzávalók
kb. 3 üveg (500 ml) elkészítéséhez
20 fej bodzavirág
750 ml víz
1 kg cukor
10 g Dr. Oetker Citromsav
3 darab kezeletlen citrom
2 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A bodzavirágot hideg vízben átöblítjük (ne tegyük folyó víz alá!), és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük. A virágokról ollóval levágjuk a szárat. A citromokat folyóvízben alaposan megmossuk, majd felkarikázzuk.
Elkészítés:
A vizet cukorral felforraljuk, és 2 percig rotyogva főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a citromsavat és a tartósítószert. A virágokat és a citromkarikákat zárható, hőálló dobozba (kb. 2 l) tesszük, és a cukros oldattal felöntjük, majd 2-3 napig sötét, hűvös helyen (legjobb, ha a hűtőszekrényben) lezárva állni hagyjuk.
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.
Tippek:
Ízletes italhoz öntsünk fel egy kevés bodzaszörpöt hideg ásványvízzel vagy pezsgővel.
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?