![Citromos bodzaszörp](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31684/citromos-bodzaszorp-15331.jpg)
Citromos bodzaszörp
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.
Tippek:
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Citromos bodzaszörp
Hozzávalók
kb. 3 üveg (500 ml) elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy szűrőt konyhai papírtörlővel kibélelünk. A folyadékot az előkészített szűrőn keresztül kitöltjük. A felfogott folyadékot még egyszer felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A legjobb, ha az üvegeket fejjel lefelé üvegtartó rekeszbe állítjuk.
Tippek:
Kb. 1 évig tárolható.
Mivel a bodzaszezon igen rövid, kétszeres mennyiséget is készíthetünk.
![A Citromos bodzaszörp csak egy lépéssel gondolja tovább a klasszikus bodzaszörp receptjét.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31684/citromos-bodzaszorp-15331.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?