Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lilahagyma „lekvár”

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1200 g lilahagyma (előkészítve mérjük le)
kb. 12 ág friss kakukkfű, vagy majoranna
8 evőkanál olivaolaj
800 ml félszáraz fehérbor
200 ml balzsamecet
kb. 2 teáskanál só
300 g cukor
ízlés szerint frissen őrölt feketebors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát meghámozzuk, elfelezzük és vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgéppel durvára aprítjuk, majd kimérjük a 1200 g hagymát. A füszernövényeket megmossuk és konyhai cérnával kis csokorba kötjük.

Elkészítés:

Az olivaolajat egy nagy főzőedényben felforrósítjuk és a hagymát kb. 5 percig pároljuk benne. Ezután felöntjük a fehérborral és a balzsamecettel. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól összekeverjük. Keverés közben felforraljuk és kb. 3 percig főzzük, közben néha megkeverjük. Eltávolítjuk a fűszernövényt, a hagymapépet sóval, borssal ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

A lekvár nagyon jól illik fűszeres sajtokhoz.
A Lilahagyma „lekvár” a sajtos, sósjellegű lepények és péksütemények jóbarátja.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!