
Lilahagyma „lekvár”



Hozzávalók
1200 g lilahagyma (előkészítve mérjük le)
kb. 12 ág friss kakukkfű, vagy majoranna
8 evőkanál olivaolaj
800 ml félszáraz fehérbor
200 ml balzsamecet
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
kb. 2 teáskanál só
300 g cukor
ízlés szerint frissen őrölt feketebors
Elkészítés
Előkészítés:
A hagymát meghámozzuk, elfelezzük és vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgéppel durvára aprítjuk, majd kimérjük a 1200 g hagymát. A füszernövényeket megmossuk és konyhai cérnával kis csokorba kötjük.
Elkészítés:
Az olivaolajat egy nagy főzőedényben felforrósítjuk és a hagymát kb. 5 percig pároljuk benne. Ezután felöntjük a fehérborral és a balzsamecettel. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól összekeverjük. Keverés közben felforraljuk és kb. 3 percig főzzük, közben néha megkeverjük. Eltávolítjuk a fűszernövényt, a hagymapépet sóval, borssal ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
A lekvár nagyon jól illik fűszeres sajtokhoz.

Kedvencnek jelölöm

Lilahagyma „lekvár”
Hozzávalók
kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1200 g lilahagyma (előkészítve mérjük le)
kb. 12 ág friss kakukkfű, vagy majoranna
8 evőkanál olivaolaj
800 ml félszáraz fehérbor
200 ml balzsamecet
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
kb. 2 teáskanál só
300 g cukor
ízlés szerint frissen őrölt feketebors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A hagymát meghámozzuk, elfelezzük és vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgéppel durvára aprítjuk, majd kimérjük a 1200 g hagymát. A füszernövényeket megmossuk és konyhai cérnával kis csokorba kötjük.
Elkészítés:
Az olivaolajat egy nagy főzőedényben felforrósítjuk és a hagymát kb. 5 percig pároljuk benne. Ezután felöntjük a fehérborral és a balzsamecettel. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól összekeverjük. Keverés közben felforraljuk és kb. 3 percig főzzük, közben néha megkeverjük. Eltávolítjuk a fűszernövényt, a hagymapépet sóval, borssal ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
A lekvár nagyon jól illik fűszeres sajtokhoz.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?