Élesztőmentes pizza
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
125 g sovány túró
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Pizzaszószhoz:
400 g darabolt paradicsom
½ teáskanál csípős, őrölt paprika
½ teáskanál szárított, morzsolt oregánó
1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
só
frissen őrölt fekete bors
Feltéthez:
200 g mozzarella sajt
1 kis fej vöröshagyma
100 g főtt sonka
40 g szeletelt szalámi
50 g magozott, fekete olajbogyó
200 g reszelt gouda sajt
6 teáskanál zöld (genovai) pesto
135 g olajban eltett tonhal (lecsöpögtetett súly)
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
A pizzát melegen, bazsalikomlevelekkel megszórva tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Élesztőmentes pizza
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
125 g sovány túró
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Pizzaszószhoz:
400 g darabolt paradicsom
½ teáskanál csípős, őrölt paprika
½ teáskanál szárított, morzsolt oregánó
1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
só
frissen őrölt fekete bors
Feltéthez:
200 g mozzarella sajt
1 kis fej vöröshagyma
100 g főtt sonka
40 g szeletelt szalámi
50 g magozott, fekete olajbogyó
200 g reszelt gouda sajt
6 teáskanál zöld (genovai) pesto
135 g olajban eltett tonhal (lecsöpögtetett súly)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd röviden a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. (Ne gyúrjuk sokáig, különben a pizzatészta ragadni fog!) A pizzatésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, majd a tepsibe helyezve annak méretére kinyújtjuk.
Pizzaszósz:
A darabolt paradicsomot összekeverjük az őrölt paprikával és a szárított fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sonkát kockázzuk, a szalámiszeleteket (ha szükséges) félbevágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk vagy felszeleteljük.
A paradicsomszószt egyenletesen elkenjük az alapon. A pizza negyedére feltétként mozzarellát és pestót, negyedére tonhal- és hagymaszeleteket, negyedére sonkát, negyedére pedig szalámit és olajbogyókat teszünk. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a mozzarellás feltétre ne kerüljön. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
A pizzát melegen, bazsalikomlevelekkel megszórva tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?