Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szív alakú zsemle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
50 g cukor
200 ml tej
75 g vaj vagy margarin
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez, szóráshoz:

1 darab felvert tojás (M-es)
kb. 2 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés

Előkészítés:

A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, és alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kb. 24 egyforma méretű darabra osztjuk, és golyókká formázzuk. A golyókat egymás után kettesével kb. 10 cm hosszú, hegyes cseppekké formázzuk. A cseppeket sűrűn egymás mellé, a csúcsukkal egymáson a tepsibe tesszük, és lapos szív alakúra nyomkodjuk. Ha szükséges, a szívek csúcsait egy kicsit utána igazítjuk.
A szíveket letakarva meleg helyen, további kb. 15-20 percig egyszer kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A szíveket felvert tojással megkenjük, mandulával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és ott hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Mandula helyett a szíveket megszórhatjuk díszítőcukorral is, vagy csak tojással megkenve is megsüthetjük.
A zsemle fagyasztható.
Szív alakú zsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!