Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szív alakú zsemle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
50 g cukor
200 ml tej
75 g vaj vagy margarin
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez, szóráshoz:

1 darab felvert tojás (M-es)
kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szív alakú zsemle péksütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, és alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kb. 24 egyforma méretű darabra osztjuk, és golyókká formázzuk. A golyókat egymás után kettesével kb. 10 cm hosszú, hegyes cseppekké formázzuk. A cseppeket sűrűn egymás mellé, a csúcsukkal egymáson a tepsibe tesszük, és lapos szív alakúra nyomkodjuk. Ha szükséges, a szívek csúcsait egy kicsit utána igazítjuk.
A szíveket letakarva meleg helyen, további kb. 15-20 percig egyszer kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A szíveket felvert tojással megkenjük, mandulával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Szív alakú zsemle péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és ott hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Mandula helyett a szíveket megszórhatjuk díszítőcukorral, szezámmaggal is, vagy csak tojással megkenve is megsüthetjük.
A Szív alakú zsemle fagyasztható.
A Szív alakú zsemle mandulával, mákkal, szezámmaggal is megszórható péksütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!