
Szív alakú zsemle



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük, és alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kb. 24 egyforma méretű darabra osztjuk, és golyókká formázzuk. A golyókat egymás után kettesével kb. 10 cm hosszú, hegyes cseppekké formázzuk. A cseppeket sűrűn egymás mellé, a csúcsukkal egymáson a tepsibe tesszük, és lapos szív alakúra nyomkodjuk. Ha szükséges, a szívek csúcsait egy kicsit utána igazítjuk.
A szíveket letakarva meleg helyen, további kb. 15-20 percig egyszer kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A szíveket felvert tojással megkenjük, mandulával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú zsemle péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és ott hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A Szív alakú zsemle fagyasztható.


Szív alakú zsemle
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük, és alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kb. 24 egyforma méretű darabra osztjuk, és golyókká formázzuk. A golyókat egymás után kettesével kb. 10 cm hosszú, hegyes cseppekké formázzuk. A cseppeket sűrűn egymás mellé, a csúcsukkal egymáson a tepsibe tesszük, és lapos szív alakúra nyomkodjuk. Ha szükséges, a szívek csúcsait egy kicsit utána igazítjuk.
A szíveket letakarva meleg helyen, további kb. 15-20 percig egyszer kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A szíveket felvert tojással megkenjük, mandulával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Szív alakú zsemle péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és ott hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A Szív alakú zsemle fagyasztható.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?