Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös fánkocskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-40 darab

Hozzávalók

kb. 35-40 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g tejföl (12%-os)
50 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Sütéshez:

400 ml étolaj (pl. napraforgóolaj)

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az étolajból kb. 2-3 evőkanállal félreteszünk a szaggatáshoz.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.

Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek:

Ízesíthetjük a fánk tésztáját egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Tejfölös fánkocskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!