Tejfölös fánkocskák
Hozzávalók
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g tejföl (12%-os)
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
Sütéshez:
400 ml étolaj (pl. napraforgóolaj)
Tálaláshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az étolajból kb. 2-3 evőkanállal félreteszünk a szaggatáshoz.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Ízesíthetjük a fánk tésztáját egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Kedvencnek jelölöm
Tejfölös fánkocskák
Hozzávalók
kb. 35-40 darab elkészítéséhez
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g tejföl (12%-os)
50 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
Sütéshez:
400 ml étolaj (pl. napraforgóolaj)
Tálaláshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az étolajból kb. 2-3 evőkanállal félreteszünk a szaggatáshoz.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Ízesíthetjük a fánk tésztáját egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?