![Tojáslikőrös máktorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31664/tojaslikoros-maktorta-15304.webp)
Tojáslikőrös máktorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tojáslikőrös máktorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.
![A Tojáslikőrös máktorta receptje 12 szeletes tortához elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31664/tojaslikoros-maktorta-15304.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?