Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőrös máktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
tortagyűrű

Tésztához:

100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g őrölt mák
5 darab tojás (M-es)
100 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
6 csepp keserűmandula aroma

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone
125 ml tojáslikőr

Díszítéshez:

tojáslikőr
kb. 12 töltött bonbon alkoholmentes/folyékony töltelékkel (pl. fehér tojáslikőr-bonbon)
ostyavirág
aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.

Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.

Tippek:

A tortalap jól előkészíthető és fagyasztható.
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.
A Tojáslikőrös máktorta receptje 12 szeletes tortához elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!