Tojáslikőrös máktorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.
Tojáslikőrös máktorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?