![Tojáslikőrös máktorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31664/tojaslikoros-maktorta-15304.webp)
Tojáslikőrös máktorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tojáslikőrös máktorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.
![A Tojáslikőrös máktorta receptje 12 szeletes tortához elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31664/tojaslikoros-maktorta-15304.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?