
Tojáslikőrös máktorta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
tortagyűrű
Tésztához:
100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g őrölt mák
5 darab tojás (M-es)
100 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
6 csepp keserűmandula aroma
Krémhez:
200 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g mascarpone
125 ml tojáslikőr
Díszítéshez:
tojáslikőr
kb. 12 töltött bonbon alkoholmentes/folyékony töltelékkel (pl. fehér tojáslikőr-bonbon)
ostyavirág
aprított pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
A tortalap jól előkészíthető és fagyasztható.
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.

Kedvencnek jelölöm

Tojáslikőrös máktorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
tortagyűrű
Tésztához:
100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g őrölt mák
5 darab tojás (M-es)
100 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
6 csepp keserűmandula aroma
Krémhez:
200 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g mascarpone
125 ml tojáslikőr
Díszítéshez:
tojáslikőr
kb. 12 töltött bonbon alkoholmentes/folyékony töltelékkel (pl. fehér tojáslikőr-bonbon)
ostyavirág
aprított pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, majd rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kenőkéssel leválasztjuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral borított sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt, tortatálra fektetjük, és tortagyűrűt teszünk köré.
Krém:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A mascarponét és a tojáslikőrt konyhai robotgéppel összekeverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük, és a krémet hullámformában elkenjük a tortalapon. A tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tojáslikőrrel meglocsoljuk a tortát, majd ízlésesen díszítjük a bonbonokkal és az ostyavirágokkal. Néhány aprított pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
A tortalap jól előkészíthető és fagyasztható.
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.
A tortát díszíthetjük tojáslikőrös bonbonokkal is.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?