Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szörnyecske

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

400-400 ml tej
50-50 g cukor

A díszítéshez:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingformát (kb. 20 cm átmérőjű) hideg vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A Szörnyecske desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A pudingformát (kb. 20cm átmérőjű) hideg vízzel öblítsd ki!

Mindkét pudingot, lehetőleg egy időben a tasakon lévő leírás szerint készítsd el, de csak 400-400 ml tej felhasználásával. Az elkészült pudingot ízenként felváltva kanalazd a pudingformába. Használhatunk különböző nagyságú kanalat is. A desszertet legalább 4 órára helyezd hűtőszekrénybe, de legjobb egy egész éjszakán át.

Mielőtt a formából a pudingot kifordítod, egy éles kés segítségével válaszd el a forma falától, majd fordítsd át egy lapos tányérra.

Díszítés:

A Tortabevonót a tasakon lévô utasítás szerint olvaszd fel. Vágj kis lyukat a sarkára, majd egy sütőpapíron formázz szemeket, kezeket és nyelvet és 30 percre helyezd hűtőszekrénybe. A maradék csokoládéból rajzolj hajat a pudingfejre és 30 percre tedd a hűtőszekrénybe. Egy teáskanál segítségével a pudingból vágd ki a nyelv helyét, majd az időközben megdermedt csokoládé testrészekkel díszítsd a Szörnyecske desszert tetejét.
A Szörnyecske tréfás meglepetést szerez a gyerekeknek, csúfolkodó arc helyett készíthetjük vidámra is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!