Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töki pompos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

6-8 szelet Töki pompos elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 g burgonya
500 g búzaliszt
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
200 ml langyos tej

Feltéthez:

350 ml tejföl (20%-os)
2 gerezd fokhagyma
150 g kockázott bacon
2 kisebb fej lila hagyma
só, őrölt fekete bors
150 g trappista sajt

A Töki pompos elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a főzőléből félreteszünk 100 ml-t. A burgonyát krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hűlni hagyjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a felmelegített főzővizet és a meleg tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 2-2,5 cm vastag, kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Feltét:
A tejfölben elkeverjük a megpucolt, finomra reszelt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lila hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A tésztát vastagon megkenjük az ízesített tejföllel, majd eloszlatjuk rajta a baconkockákat és a hagymakarikákat, végül megszórjuk a lereszelt sajttal. A töki pompost a sütő alsó harmadában lévő rácsra helyezzük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Bacon helyett kolbászkarikákkal is elkészíthetjük.
Töki pompos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!