Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töki pompos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

6-8 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 g burgonya
500 g búzaliszt
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
200 ml langyos tej

Feltéthez:

350 ml tejföl (20%-os)
2 gerezd fokhagyma
150 g kockázott bacon
2 kisebb fej lila hagyma
só, őrölt fekete bors
150 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Töki pompos hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a főzőléből félreteszünk 100 ml-t. A burgonyát krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hűlni hagyjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az instant élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a felmelegített főzővizet és a meleg tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 2-2,5 cm vastag, kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Feltét:
A tejfölben elkeverjük a megpucolt, finomra reszelt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lila hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A tésztát vastagon megkenjük az ízesített tejföllel, majd eloszlatjuk rajta a baconkockákat és a hagymakarikákat, végül megszórjuk a lereszelt sajttal. A töki pompost a sütő alsó harmadában lévő rácsra helyezzük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Bacon helyett kolbászkarikákkal is elkészíthetjük a Töki pompost.
A lepényt ízlés szerint füstölt sajttal, parmezánnal is megszórhatjuk.
A Töki pompos a klasszikus kenyérlángos alapján készült, önnálló fogásként tálalható étel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!