Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés karamell mousse csokoládé szósszal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

A körtéhez:

3 darab körte
350 ml víz
50 g cukor
2 evőkanál citromlé

A karamell-mousse-hoz:

200 g cukor
80 g vaj
450 ml habtejszín

A csokoládé szószhoz:

50 ml habtejszín

A szóráshoz:

kevés tengeri só

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Körte:
A körtét meghámozzuk, elfelezzük és eltávolítjuk a magházát. A vaníliát hosszában megfelezzük, és a magokat kikaparjuk. A vizet cukorral edényben felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliamagokat, a vaníliarudat, a citromlevet és a felezett körtéket. Az egészet közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. A körtét a főzőlében hagyjuk kihűlni.

Karamell-mousse:
A cukrot serpenyőben vagy edényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, amíg barna nem lesz. Hozzáadjuk, és belekeverjük a vajat, majd fokozatosan belekeverünk 150 ml tejszínt, és addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk. A maradék tejszínt (300 ml) a zselatin fix-szel kemény habbá felverjük. Egy kevés tejszínt összekeverünk a langyos karamellel, a maradék tejszínt pedig óvatosan szintén belekeverjük. A karamell-mousse-t kb. 6 desszertpohárba vagy tálkákba elosztjuk, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A körtét lecsöpögtetjük, miközben a főzőlevet felfogjuk. Minden mousse-ra teszünk egy-egy lecsöpögtetett felezett körtét.

Csokoládészósz:
A tejszínt és 6 evőkanál felfogott főzőlevet kis edényben felforralunk, majd levesszük a tűzről és kevergetés közben felolvasztjuk benne a tortabevonót. A szószt ráöntjük a körtékre, kevés sóval meghintjük és tálaljuk.

Tippek:

Ha a karamellben cukorcsomók maradnának, fém szűrővel szedjük ki, és tegyük egy másik edénybe vagy porcelántálba.
A körtét maximum 3 nappal előre lehet előkészíteni, a mousse-t egy nappal előre.
Körtés karamell mousse csokoládé szósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-03
1 Kedvelés

Süssünk sósat leveles tésztából!

Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!