
Körtés karamell mousse csokoládé szósszal



Hozzávalók
A körtéhez:
3 darab körte
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
350 ml víz
50 g cukor
2 evőkanál citromlé
A karamell-mousse-hoz:
200 g cukor
80 g vaj
450 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
A csokoládé szószhoz:
100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
50 ml habtejszín
A szóráshoz:
kevés tengeri só
Elkészítés
Elkészítés:
Körte:
A körtét meghámozzuk, elfelezzük és eltávolítjuk a magházát. A vaníliát hosszában megfelezzük, és a magokat kikaparjuk. A vizet cukorral edényben felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliamagokat, a vaníliarudat, a citromlevet és a felezett körtéket. Az egészet közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. A körtét a főzőlében hagyjuk kihűlni.
Karamell-mousse:
A cukrot serpenyőben vagy edényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, amíg barna nem lesz. Hozzáadjuk, és belekeverjük a vajat, majd fokozatosan belekeverünk 150 ml tejszínt, és addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk. A maradék tejszínt (300 ml) a zselatin fix-szel kemény habbá felverjük. Egy kevés tejszínt összekeverünk a langyos karamellel, a maradék tejszínt pedig óvatosan szintén belekeverjük. A karamell-mousse-t kb. 6 desszertpohárba vagy tálkákba elosztjuk, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A körtét lecsöpögtetjük, miközben a főzőlevet felfogjuk. Minden mousse-ra teszünk egy-egy lecsöpögtetett felezett körtét.
Csokoládészósz:
A tejszínt és 6 evőkanál felfogott főzőlevet kis edényben felforralunk, majd levesszük a tűzről és kevergetés közben felolvasztjuk benne a tortabevonót. A szószt ráöntjük a körtékre, kevés sóval meghintjük és tálaljuk.
A körtét meghámozzuk, elfelezzük és eltávolítjuk a magházát. A vaníliát hosszában megfelezzük, és a magokat kikaparjuk. A vizet cukorral edényben felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliamagokat, a vaníliarudat, a citromlevet és a felezett körtéket. Az egészet közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. A körtét a főzőlében hagyjuk kihűlni.
Karamell-mousse:
A cukrot serpenyőben vagy edényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, amíg barna nem lesz. Hozzáadjuk, és belekeverjük a vajat, majd fokozatosan belekeverünk 150 ml tejszínt, és addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk. A maradék tejszínt (300 ml) a zselatin fix-szel kemény habbá felverjük. Egy kevés tejszínt összekeverünk a langyos karamellel, a maradék tejszínt pedig óvatosan szintén belekeverjük. A karamell-mousse-t kb. 6 desszertpohárba vagy tálkákba elosztjuk, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A körtét lecsöpögtetjük, miközben a főzőlevet felfogjuk. Minden mousse-ra teszünk egy-egy lecsöpögtetett felezett körtét.
Csokoládészósz:
A tejszínt és 6 evőkanál felfogott főzőlevet kis edényben felforralunk, majd levesszük a tűzről és kevergetés közben felolvasztjuk benne a tortabevonót. A szószt ráöntjük a körtékre, kevés sóval meghintjük és tálaljuk.
Tippek:
Ha a karamellben cukorcsomók maradnának, fém szűrővel szedjük ki, és tegyük egy másik edénybe vagy porcelántálba.
A körtét maximum 3 nappal előre lehet előkészíteni, a mousse-t egy nappal előre.
A körtét maximum 3 nappal előre lehet előkészíteni, a mousse-t egy nappal előre.

Kedvencnek jelölöm

Körtés karamell mousse csokoládé szósszal
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
A karamell-mousse-hoz:
200 g cukor
80 g vaj
450 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
A szóráshoz:
kevés tengeri só
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
Körte:
A körtét meghámozzuk, elfelezzük és eltávolítjuk a magházát. A vaníliát hosszában megfelezzük, és a magokat kikaparjuk. A vizet cukorral edényben felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliamagokat, a vaníliarudat, a citromlevet és a felezett körtéket. Az egészet közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. A körtét a főzőlében hagyjuk kihűlni.
Karamell-mousse:
A cukrot serpenyőben vagy edényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, amíg barna nem lesz. Hozzáadjuk, és belekeverjük a vajat, majd fokozatosan belekeverünk 150 ml tejszínt, és addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk. A maradék tejszínt (300 ml) a zselatin fix-szel kemény habbá felverjük. Egy kevés tejszínt összekeverünk a langyos karamellel, a maradék tejszínt pedig óvatosan szintén belekeverjük. A karamell-mousse-t kb. 6 desszertpohárba vagy tálkákba elosztjuk, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A körtét lecsöpögtetjük, miközben a főzőlevet felfogjuk. Minden mousse-ra teszünk egy-egy lecsöpögtetett felezett körtét.
Csokoládészósz:
A tejszínt és 6 evőkanál felfogott főzőlevet kis edényben felforralunk, majd levesszük a tűzről és kevergetés közben felolvasztjuk benne a tortabevonót. A szószt ráöntjük a körtékre, kevés sóval meghintjük és tálaljuk.
A körtét meghámozzuk, elfelezzük és eltávolítjuk a magházát. A vaníliát hosszában megfelezzük, és a magokat kikaparjuk. A vizet cukorral edényben felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliamagokat, a vaníliarudat, a citromlevet és a felezett körtéket. Az egészet közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. A körtét a főzőlében hagyjuk kihűlni.
Karamell-mousse:
A cukrot serpenyőben vagy edényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, amíg barna nem lesz. Hozzáadjuk, és belekeverjük a vajat, majd fokozatosan belekeverünk 150 ml tejszínt, és addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk. A maradék tejszínt (300 ml) a zselatin fix-szel kemény habbá felverjük. Egy kevés tejszínt összekeverünk a langyos karamellel, a maradék tejszínt pedig óvatosan szintén belekeverjük. A karamell-mousse-t kb. 6 desszertpohárba vagy tálkákba elosztjuk, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A körtét lecsöpögtetjük, miközben a főzőlevet felfogjuk. Minden mousse-ra teszünk egy-egy lecsöpögtetett felezett körtét.
Csokoládészósz:
A tejszínt és 6 evőkanál felfogott főzőlevet kis edényben felforralunk, majd levesszük a tűzről és kevergetés közben felolvasztjuk benne a tortabevonót. A szószt ráöntjük a körtékre, kevés sóval meghintjük és tálaljuk.
Tippek:
Ha a karamellben cukorcsomók maradnának, fém szűrővel szedjük ki, és tegyük egy másik edénybe vagy porcelántálba.
A körtét maximum 3 nappal előre lehet előkészíteni, a mousse-t egy nappal előre.
A körtét maximum 3 nappal előre lehet előkészíteni, a mousse-t egy nappal előre.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?