Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés karamell mousse csokoládé szósszal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

A körtéhez:

3 darab körte
350 ml víz
50 g cukor
2 evőkanál citromlé

A karamell-mousse-hoz:

200 g cukor
80 g vaj
450 ml habtejszín

A csokoládé szószhoz:

50 ml habtejszín

A szóráshoz:

kevés tengeri só

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Körte:
A körtét meghámozzuk, elfelezzük és eltávolítjuk a magházát. A vaníliát hosszában megfelezzük, és a magokat kikaparjuk. A vizet cukorral edényben felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliamagokat, a vaníliarudat, a citromlevet és a felezett körtéket. Az egészet közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. A körtét a főzőlében hagyjuk kihűlni.

Karamell-mousse:
A cukrot serpenyőben vagy edényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, amíg barna nem lesz. Hozzáadjuk, és belekeverjük a vajat, majd fokozatosan belekeverünk 150 ml tejszínt, és addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk. A maradék tejszínt (300 ml) a zselatin fix-szel kemény habbá felverjük. Egy kevés tejszínt összekeverünk a langyos karamellel, a maradék tejszínt pedig óvatosan szintén belekeverjük. A karamell-mousse-t kb. 6 desszertpohárba vagy tálkákba elosztjuk, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A körtét lecsöpögtetjük, miközben a főzőlevet felfogjuk. Minden mousse-ra teszünk egy-egy lecsöpögtetett felezett körtét.

Csokoládészósz:
A tejszínt és 6 evőkanál felfogott főzőlevet kis edényben felforralunk, majd levesszük a tűzről és kevergetés közben felolvasztjuk benne a tortabevonót. A szószt ráöntjük a körtékre, kevés sóval meghintjük és tálaljuk.

Tippek:

Ha a karamellben cukorcsomók maradnának, fém szűrővel szedjük ki, és tegyük egy másik edénybe vagy porcelántálba.
A körtét maximum 3 nappal előre lehet előkészíteni, a mousse-t egy nappal előre.
A Körtés karamell mousse csokoládé szósszal gazdagított gyümölcsös finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!