Színpompás torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
5 darab tojás (M-es)
125 ml narancs üdítő, pl. Fanta®
250 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
ételszínezékek
Cukormázhoz:
kb. 150 g porcukor
kb. 3 evőkanál narancs üdítő, pl. Fanta®
ételszínezékek
gyöngy dekorcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Kenjük ki zsiradékkal a tortaformát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - az ételfesték kivételével -, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát négy részre és minden adag tésztát színezzünk be különböző színű ételfestékkel.
Kezdjük az egyik tésztaszínnel, és öntsünk 2 evőkanálnyi tésztát a forma közepébe. Közvetlenül a tetejére tegyünk 2 evőkanál másik színű tésztát, majd a többi színből 2 evőkanál tésztát. Így felváltva töltsük meg a formát az összes tésztaszínnel egymás után.
Helyezzük a tortaformát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a Fanta®-val, hogy sűrű mázat kapjunk. Osszuk a mázat 4 egyenlő adagra, és színezzük be mindegyiket az ételfestékkel. A mázadagokat egyenként öntsük a tortára, és egy evőkanállal kenjük szét úgy, hogy a tortát teljesen befedje, és az egyes színek egy kicsit keveredjenek. A még nedves cukormázra szórjuk rá a dekor gyöngyöket.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - az ételfesték kivételével -, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát négy részre és minden adag tésztát színezzünk be különböző színű ételfestékkel.
Kezdjük az egyik tésztaszínnel, és öntsünk 2 evőkanálnyi tésztát a forma közepébe. Közvetlenül a tetejére tegyünk 2 evőkanál másik színű tésztát, majd a többi színből 2 evőkanál tésztát. Így felváltva töltsük meg a formát az összes tésztaszínnel egymás után.
Helyezzük a tortaformát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a Fanta®-val, hogy sűrű mázat kapjunk. Osszuk a mázat 4 egyenlő adagra, és színezzük be mindegyiket az ételfestékkel. A mázadagokat egyenként öntsük a tortára, és egy evőkanállal kenjük szét úgy, hogy a tortát teljesen befedje, és az egyes színek egy kicsit keveredjenek. A még nedves cukormázra szórjuk rá a dekor gyöngyöket.
Kedvencnek jelölöm
Színpompás torta
Hozzávalók
kb. 12 szlet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
5 darab tojás (M-es)
125 ml narancs üdítő, pl. Fanta®
250 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
ételszínezékek
Cukormázhoz:
kb. 150 g porcukor
kb. 3 evőkanál narancs üdítő, pl. Fanta®
ételszínezékek
gyöngy dekorcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kenjük ki zsiradékkal a tortaformát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - az ételfesték kivételével -, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát négy részre és minden adag tésztát színezzünk be különböző színű ételfestékkel.
Kezdjük az egyik tésztaszínnel, és öntsünk 2 evőkanálnyi tésztát a forma közepébe. Közvetlenül a tetejére tegyünk 2 evőkanál másik színű tésztát, majd a többi színből 2 evőkanál tésztát. Így felváltva töltsük meg a formát az összes tésztaszínnel egymás után.
Helyezzük a tortaformát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a Fanta®-val, hogy sűrű mázat kapjunk. Osszuk a mázat 4 egyenlő adagra, és színezzük be mindegyiket az ételfestékkel. A mázadagokat egyenként öntsük a tortára, és egy evőkanállal kenjük szét úgy, hogy a tortát teljesen befedje, és az egyes színek egy kicsit keveredjenek. A még nedves cukormázra szórjuk rá a dekor gyöngyöket.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - az ételfesték kivételével -, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát négy részre és minden adag tésztát színezzünk be különböző színű ételfestékkel.
Kezdjük az egyik tésztaszínnel, és öntsünk 2 evőkanálnyi tésztát a forma közepébe. Közvetlenül a tetejére tegyünk 2 evőkanál másik színű tésztát, majd a többi színből 2 evőkanál tésztát. Így felváltva töltsük meg a formát az összes tésztaszínnel egymás után.
Helyezzük a tortaformát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a Fanta®-val, hogy sűrű mázat kapjunk. Osszuk a mázat 4 egyenlő adagra, és színezzük be mindegyiket az ételfestékkel. A mázadagokat egyenként öntsük a tortára, és egy evőkanállal kenjük szét úgy, hogy a tortát teljesen befedje, és az egyes színek egy kicsit keveredjenek. A még nedves cukormázra szórjuk rá a dekor gyöngyöket.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?