
Tejes kiflik



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és az élesztőt alaposan egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Formázás:
Olvasszunk fel a 2 evőkanál vajat vagy margarint.
A tésztát osszuk ketté, és enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerekre (kb. Ø 35 cm), majd mindegyik kört kenjük meg egy kevés olvasztott vajjal. Minden kört osszuk 8 „pizza”szeletre. A széleit egy kevés vízzel kenjük meg. Tekerjük fel a szeleteket a vastagabb végétől és a hajtással lefelé fordítva helyezzük őket a tepsire. Hagyjuk újra kelni, amíg láthatóan megnőnek (kb. 15-20 perc). Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját keverjük össze a tejjel és kenjük meg a kiflik tetejét a keverékkel. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kifliket.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra. Legjobb langyosan fogyasztani.
Tipp:


Tejes kiflik
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és az élesztőt alaposan egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Formázás:
Olvasszunk fel a 2 evőkanál vajat vagy margarint.
A tésztát osszuk ketté, és enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerekre (kb. Ø 35 cm), majd mindegyik kört kenjük meg egy kevés olvasztott vajjal. Minden kört osszuk 8 „pizza”szeletre. A széleit egy kevés vízzel kenjük meg. Tekerjük fel a szeleteket a vastagabb végétől és a hajtással lefelé fordítva helyezzük őket a tepsire. Hagyjuk újra kelni, amíg láthatóan megnőnek (kb. 15-20 perc). Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját keverjük össze a tejjel és kenjük meg a kiflik tetejét a keverékkel. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kifliket.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra. Legjobb langyosan fogyasztani.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?