Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejes kiflik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

200 ml tej
80 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
80 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

2 evőkanál vaj vagy margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és az élesztőt alaposan egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).

Formázás:
Olvasszunk fel a 2 evőkanál vajat vagy margarint.

A tésztát osszuk ketté, és enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kerekre (kb. Ø 35 cm), majd mindegyik kört kenjük meg egy kevés olvasztott vajjal. Minden kört osszuk 8 „pizza”szeletre. A széleit egy kevés vízzel kenjük meg. Tekerjük fel a szeleteket a vastagabb végétől és a hajtással lefelé fordítva helyezzük őket a tepsire. Hagyjuk újra kelni, amíg láthatóan megnőnek (kb. 15-20 perc). Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tojássárgáját keverjük össze a tejjel és kenjük meg a kiflik tetejét a keverékkel. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kifliket.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kifliket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra. Legjobb langyosan fogyasztani.

Tipp:

A kifli jól fagyasztható. Felolvasztás után tegyük a sütőbe pár percre a megadott sütési hőmérsékletre.
Tejes kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!