
Zsemle élesztő nélkül



Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk kb. 6 egyenlő darabra. A tésztadarabokból formázzunk zsemléket tegyük a tepsire, majd kenjük meg vízzel és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményes rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemlék fagyaszthatóak, kiolvasztás után rövid időre tegyük a forró sütőbe.


Zsemle élesztő nélkül
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk kb. 6 egyenlő darabra. A tésztadarabokból formázzunk zsemléket tegyük a tepsire, majd kenjük meg vízzel és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményes rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemlék fagyaszthatóak, kiolvasztás után rövid időre tegyük a forró sütőbe.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?