Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zsemle élesztő nélkül

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
125 g túró (alacsony zsírtartalmú)
50 ml tej
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez, szóráshoz:

némi víz
némi búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk kb. 6 egyenlő darabra. A tésztadarabokból formázzunk zsemléket tegyük a tepsire, majd kenjük meg vízzel és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a zsemléket.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményes rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A zsemlék tetejét tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, lenmaggal vagy mákkal.
A zsemlék fagyaszthatóak, kiolvasztás után rövid időre tegyük a forró sütőbe.
Zsemle élesztő nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!