
Zsemle élesztő nélkül



Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
125 g túró (alacsony zsírtartalmú)
50 ml tej
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
Kenéshez, szóráshoz:
némi víz
némi búzaliszt
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk kb. 6 egyenlő darabra. A tésztadarabokból formázzunk zsemléket tegyük a tepsire, majd kenjük meg vízzel és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményes rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk kb. 6 egyenlő darabra. A tésztadarabokból formázzunk zsemléket tegyük a tepsire, majd kenjük meg vízzel és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményes rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemlék tetejét tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, lenmaggal vagy mákkal.
A zsemlék fagyaszthatóak, kiolvasztás után rövid időre tegyük a forró sütőbe.
A zsemlék fagyaszthatóak, kiolvasztás után rövid időre tegyük a forró sütőbe.

Kedvencnek jelölöm

Zsemle élesztő nélkül
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
125 g túró (alacsony zsírtartalmú)
50 ml tej
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
Kenéshez, szóráshoz:
némi víz
némi búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk kb. 6 egyenlő darabra. A tésztadarabokból formázzunk zsemléket tegyük a tepsire, majd kenjük meg vízzel és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményes rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk kb. 6 egyenlő darabra. A tésztadarabokból formázzunk zsemléket tegyük a tepsire, majd kenjük meg vízzel és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a zsemléket.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményes rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemlék tetejét tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, lenmaggal vagy mákkal.
A zsemlék fagyaszthatóak, kiolvasztás után rövid időre tegyük a forró sütőbe.
A zsemlék fagyaszthatóak, kiolvasztás után rövid időre tegyük a forró sütőbe.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?