Húsvéti macaron
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Macaron tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Mérjük ki a tojásfehérjét egy zsírmentes keverőtálba. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel magas fokozaton. Amint a tojásfehérje habos lesz, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és verjük a keveréket legalább 5 percig, amíg nagyon keményé válik a hab. Adjuk hozzá a mandula és a porcukor keverékét és az aromát 2 részletben, és keverőlapáttal forgassuk bele. (Ne használjunk gépet!) Óvatosan keverjük egyenletes, viszkózus állagúvá a keveréket. A keveréket adagokban egy kb. Ø 6 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a sütőpapírra tojás alakú pöttyöket (Ø kb. 2,7 x 4 cm) nyomunk ki, majd kb. 30 percig pihentetjük a tésztát. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tojásokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A tésztát sütőpapírral a süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
Daraboljuk fel a fehércsokoládét. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábosban. Keverjük bele a fehércsokit, amíg teljesen felolvad, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük krémesre a keveréket. A krémet csillag alakú díszítőfejjel ellátott (Ø kb. 8 mm) habzsákba töltjük.
A krémet egyenletesen a tésztafelek alsó felén elosztjuk, majd a második tésztafelet az alsó felével a tetejére helyezzük. Hűtjük a macaronokat, amíg a krém megdermed.
Díszítés:
Díszítsük a húsvéti macaronokat cukormázzal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tipp:
Húsvéti macaron
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Macaron tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Mérjük ki a tojásfehérjét egy zsírmentes keverőtálba. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel magas fokozaton. Amint a tojásfehérje habos lesz, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és verjük a keveréket legalább 5 percig, amíg nagyon keményé válik a hab. Adjuk hozzá a mandula és a porcukor keverékét és az aromát 2 részletben, és keverőlapáttal forgassuk bele. (Ne használjunk gépet!) Óvatosan keverjük egyenletes, viszkózus állagúvá a keveréket. A keveréket adagokban egy kb. Ø 6 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a sütőpapírra tojás alakú pöttyöket (Ø kb. 2,7 x 4 cm) nyomunk ki, majd kb. 30 percig pihentetjük a tésztát. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tojásokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A tésztát sütőpapírral a süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
Daraboljuk fel a fehércsokoládét. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábosban. Keverjük bele a fehércsokit, amíg teljesen felolvad, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük krémesre a keveréket. A krémet csillag alakú díszítőfejjel ellátott (Ø kb. 8 mm) habzsákba töltjük.
A krémet egyenletesen a tésztafelek alsó felén elosztjuk, majd a második tésztafelet az alsó felével a tetejére helyezzük. Hűtjük a macaronokat, amíg a krém megdermed.
Díszítés:
Díszítsük a húsvéti macaronokat cukormázzal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?