Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti macaron

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír
némi zsiradék

Macaron tésztához:

100 g őrölt mandula
200 g porcukor
90 g tojásfehérje (kb. 3 darab M-es méretű tojásból)
1 evőkanál cukor
1 csipet só

Töltelékhez:

200 g fehércsokoládé
75 ml habtejszín
2 evőkanál citromlé

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulát és a porcukrot őröljük nagyon finomra egy általános darálóban. Ezután ismét passzírozzuk át egy finom szitán. Zsiradékkal kenjük ki a tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.

Elkészítés:

Macaron tészta:
Mérjük ki a tojásfehérjét egy zsírmentes keverőtálba. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel magas fokozaton. Amint a tojásfehérje habos lesz, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és verjük a keveréket legalább 5 percig, amíg nagyon keményé válik a hab. Adjuk hozzá a mandula és a porcukor keverékét és az aromát 2 részletben, és keverőlapáttal forgassuk bele. (Ne használjunk gépet!) Óvatosan keverjük egyenletes, viszkózus állagúvá a keveréket. A keveréket adagokban egy kb. Ø 6 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a sütőpapírra tojás alakú pöttyöket (Ø kb. 2,7 x 4 cm) nyomunk ki, majd kb. 30 percig pihentetjük a tésztát. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tojásokat.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A tésztát sütőpapírral a süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
Daraboljuk fel a fehércsokoládét. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábosban. Keverjük bele a fehércsokit, amíg teljesen felolvad, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük krémesre a keveréket. A krémet csillag alakú díszítőfejjel ellátott (Ø kb. 8 mm) habzsákba töltjük.

A krémet egyenletesen a tésztafelek alsó felén elosztjuk, majd a második tésztafelet az alsó felével a tetejére helyezzük. Hűtjük a macaronokat, amíg a krém megdermed.

Díszítés:
Díszítsük a húsvéti macaronokat cukormázzal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.

Tipp:

A macaronok frissen a legfinomabbak, de hűtőben tárolva 1 hétig is eláll.
Húsvéti macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!