
Húsvéti macaron



Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Macaron tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Mérjük ki a tojásfehérjét egy zsírmentes keverőtálba. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel magas fokozaton. Amint a tojásfehérje habos lesz, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és verjük a keveréket legalább 5 percig, amíg nagyon keményé válik a hab. Adjuk hozzá a mandula és a porcukor keverékét és az aromát 2 részletben, és keverőlapáttal forgassuk bele. (Ne használjunk gépet!) Óvatosan keverjük egyenletes, viszkózus állagúvá a keveréket. A keveréket adagokban egy kb. Ø 6 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a sütőpapírra tojás alakú pöttyöket (Ø kb. 2,7 x 4 cm) nyomunk ki, majd kb. 30 percig pihentetjük a tésztát. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tojásokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A tésztát sütőpapírral a süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
Daraboljuk fel a fehércsokoládét. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábosban. Keverjük bele a fehércsokit, amíg teljesen felolvad, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük krémesre a keveréket. A krémet csillag alakú díszítőfejjel ellátott (Ø kb. 8 mm) habzsákba töltjük.
A krémet egyenletesen a tésztafelek alsó felén elosztjuk, majd a második tésztafelet az alsó felével a tetejére helyezzük. Hűtjük a macaronokat, amíg a krém megdermed.
Díszítés:
Díszítsük a húsvéti macaronokat cukormázzal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tipp:


Húsvéti macaron
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Macaron tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Mérjük ki a tojásfehérjét egy zsírmentes keverőtálba. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel magas fokozaton. Amint a tojásfehérje habos lesz, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és verjük a keveréket legalább 5 percig, amíg nagyon keményé válik a hab. Adjuk hozzá a mandula és a porcukor keverékét és az aromát 2 részletben, és keverőlapáttal forgassuk bele. (Ne használjunk gépet!) Óvatosan keverjük egyenletes, viszkózus állagúvá a keveréket. A keveréket adagokban egy kb. Ø 6 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a sütőpapírra tojás alakú pöttyöket (Ø kb. 2,7 x 4 cm) nyomunk ki, majd kb. 30 percig pihentetjük a tésztát. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tojásokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A tésztát sütőpapírral a süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
Daraboljuk fel a fehércsokoládét. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábosban. Keverjük bele a fehércsokit, amíg teljesen felolvad, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük krémesre a keveréket. A krémet csillag alakú díszítőfejjel ellátott (Ø kb. 8 mm) habzsákba töltjük.
A krémet egyenletesen a tésztafelek alsó felén elosztjuk, majd a második tésztafelet az alsó felével a tetejére helyezzük. Hűtjük a macaronokat, amíg a krém megdermed.
Díszítés:
Díszítsük a húsvéti macaronokat cukormázzal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?