![Húsvéti macaron](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31966/husveti-macaron-15744.webp)
Húsvéti macaron
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Macaron tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Mérjük ki a tojásfehérjét egy zsírmentes keverőtálba. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel magas fokozaton. Amint a tojásfehérje habos lesz, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és verjük a keveréket legalább 5 percig, amíg nagyon keményé válik a hab. Adjuk hozzá a mandula és a porcukor keverékét és az aromát 2 részletben, és keverőlapáttal forgassuk bele. (Ne használjunk gépet!) Óvatosan keverjük egyenletes, viszkózus állagúvá a keveréket. A keveréket adagokban egy kb. Ø 6 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a sütőpapírra tojás alakú pöttyöket (Ø kb. 2,7 x 4 cm) nyomunk ki, majd kb. 30 percig pihentetjük a tésztát. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tojásokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A tésztát sütőpapírral a süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
Daraboljuk fel a fehércsokoládét. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábosban. Keverjük bele a fehércsokit, amíg teljesen felolvad, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük krémesre a keveréket. A krémet csillag alakú díszítőfejjel ellátott (Ø kb. 8 mm) habzsákba töltjük.
A krémet egyenletesen a tésztafelek alsó felén elosztjuk, majd a második tésztafelet az alsó felével a tetejére helyezzük. Hűtjük a macaronokat, amíg a krém megdermed.
Díszítés:
Díszítsük a húsvéti macaronokat cukormázzal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Húsvéti macaron
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Macaron tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Mérjük ki a tojásfehérjét egy zsírmentes keverőtálba. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel magas fokozaton. Amint a tojásfehérje habos lesz, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és verjük a keveréket legalább 5 percig, amíg nagyon keményé válik a hab. Adjuk hozzá a mandula és a porcukor keverékét és az aromát 2 részletben, és keverőlapáttal forgassuk bele. (Ne használjunk gépet!) Óvatosan keverjük egyenletes, viszkózus állagúvá a keveréket. A keveréket adagokban egy kb. Ø 6 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a sütőpapírra tojás alakú pöttyöket (Ø kb. 2,7 x 4 cm) nyomunk ki, majd kb. 30 percig pihentetjük a tésztát. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tojásokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A tésztát sütőpapírral a süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
Daraboljuk fel a fehércsokoládét. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábosban. Keverjük bele a fehércsokit, amíg teljesen felolvad, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük krémesre a keveréket. A krémet csillag alakú díszítőfejjel ellátott (Ø kb. 8 mm) habzsákba töltjük.
A krémet egyenletesen a tésztafelek alsó felén elosztjuk, majd a második tésztafelet az alsó felével a tetejére helyezzük. Hűtjük a macaronokat, amíg a krém megdermed.
Díszítés:
Díszítsük a húsvéti macaronokat cukormázzal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Tipp:
![Húsvéti macaron](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31966/husveti-macaron-15744.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?