Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti macaron

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír
némi zsiradék

Macaron tésztához:

100 g őrölt mandula
200 g porcukor
90 g tojásfehérje (kb. 3 darab M-es méretű tojásból)
1 evőkanál cukor
1 csipet só

Töltelékhez:

200 g fehércsokoládé
75 ml habtejszín
2 evőkanál citromlé

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulát és a porcukrot őröljük nagyon finomra egy általános darálóban. Ezután ismét passzírozzuk át egy finom szitán. Zsiradékkal kenjük ki a tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.

Elkészítés:

Macaron tészta:
Mérjük ki a tojásfehérjét egy zsírmentes keverőtálba. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel magas fokozaton. Amint a tojásfehérje habos lesz, adjuk hozzá a cukrot és a sót, és verjük a keveréket legalább 5 percig, amíg nagyon keményé válik a hab. Adjuk hozzá a mandula és a porcukor keverékét és az aromát 2 részletben, és keverőlapáttal forgassuk bele. (Ne használjunk gépet!) Óvatosan keverjük egyenletes, viszkózus állagúvá a keveréket. A keveréket adagokban egy kb. Ø 6 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a sütőpapírra tojás alakú pöttyöket (Ø kb. 2,7 x 4 cm) nyomunk ki, majd kb. 30 percig pihentetjük a tésztát. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tojásokat.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A tésztát sütőpapírral a süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
Daraboljuk fel a fehércsokoládét. Forraljuk fel a tejszínt egy kis lábosban. Keverjük bele a fehércsokit, amíg teljesen felolvad, és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük krémesre a keveréket. A krémet csillag alakú díszítőfejjel ellátott (Ø kb. 8 mm) habzsákba töltjük.

A krémet egyenletesen a tésztafelek alsó felén elosztjuk, majd a második tésztafelet az alsó felével a tetejére helyezzük. Hűtjük a macaronokat, amíg a krém megdermed.

Díszítés:
Díszítsük a húsvéti macaronokat cukormázzal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.

Tipp:

A macaronok frissen a legfinomabbak, de hűtőben tárolva 1 hétig is eláll.
Húsvéti macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!