Tejmentes vanília rolád
Hozzávalók
Piskótalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
Tálalás
Tárolás
Tejmentes vanília rolád
Hozzávalók
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?