
Tejmentes vanília rolád


Hozzávalók
Piskótalaphoz:
3 db tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl víz
18 dkg liszt
4 g Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
2 dkg liszt
2 db tojássárga
4 dl víz
20 dkg margarin
Díszítéshez:
dekorcukor
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül a fehérjehabot.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
Tálalás
20 szelet
Tárolás
Hűtőben.



Kedvencnek jelölöm

Tejmentes vanília rolád
Hozzávalók
Krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
2 dkg liszt
2 db tojássárga
4 dl víz
20 dkg margarin
Díszítéshez:
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül a fehérjehabot.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
Tálalás
20 szelet
Tárolás
Hűtőben.



Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?