Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejmentes vanília rolád

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

3 db tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl víz
18 dkg liszt

Krémhez:

2 dkg liszt
2 db tojássárga
4 dl víz
20 dkg margarin

Díszítéshez:

dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül a fehérjehabot.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.

Tálalás

20 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Tejmentes vanília rolád Tejmentes vanília rolád Tejmentes vanília rolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!