Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínhabos-pillecukros forró csokoládé

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Forró csokoládéhoz:

500-600 ml tej

Tálaláshoz:

150 ml hideg habtejszín
kb. ½ kávéskanál őrölt fahéj (ízlés szerint)

Díszítéshez:

mini vagy apróra vágott pillecukor
fahéjrudak
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Forró csokoládé:
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.

A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a vaníliás cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, megszórjuk a pillecukorral, és fahéjrudakkal díszítjük.

Tipp:

A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker fehércsokoládés vagy étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
Tejszínhabos-pillecukros forró csokoládé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
123 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!