Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás kekszrudak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

A téglalap alakú sütőformához (25x11 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

125 g búzaliszt
75 g lágy Rama margarin
35 g cukor

Karamellás mázhoz:

100 g omlós vajkaramella
50 ml habtejszín

Díszítéshez:

2-3 darab vajkaramella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát zsiradékkal kikenjük, majd sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából hengert formázunk, majd a sütőformába tesszük, és egyenletesen, egészen a forma széléig laposra nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, rácson hagyjuk kihűlni.

Karamellás máz:
A tejkaramellát és a tejszínt kis edényben folyamatos kevergetés közben közepes lángon megolvasztjuk. A tölteléket a süteményen elosztjuk, majd legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A süteményt kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tejkaramellát apró darabokra morzsoljuk. A szeletek tetejét dekortollal és a tejkaramellával díszítjük.

Tippek:

Legjobb, ha a süteményt fogyasztás előtt egy nappal készítjük el.
Légmentesen záró dobozban a sütemény egy hétig tárolható.
Karamellás kekszrudak

Hozzászólások

H
Horváth Éva
Dátum 2020. December. 08. 19:29
Kedves Mindenki, illetve aki majd válaszol nekem! A karamellával van gondom. Szerezzek be karamell ízű csokoládét (mint írták) vagy karamell cukorkát? Kaphatnék esetleg egy karamellkrém receptet? Üdvözlettel és szép Karácsonyt kíván Horváth Éva eva.egri53@freemail.hu

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!