Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás kekszrudak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

A téglalap alakú sütőformához (25x11 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

125 g búzaliszt
75 g lágy Rama margarin
35 g cukor

Karamellás mázhoz:

100 g omlós vajkaramella
50 ml habtejszín

Díszítéshez:

2-3 darab vajkaramella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát zsiradékkal kikenjük, majd sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából hengert formázunk, majd a sütőformába tesszük, és egyenletesen, egészen a forma széléig laposra nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, rácson hagyjuk kihűlni.

Karamellás máz:
A tejkaramellát és a tejszínt kis edényben folyamatos kevergetés közben közepes lángon megolvasztjuk. A mázat a süteményen elosztjuk, majd legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A süteményt kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tejkaramellát apró darabokra morzsoljuk. A szeletek tetejét dekortollal és a tejkaramellával díszítjük.

Tippek:

Legjobb, ha a süteményt fogyasztás előtt egy nappal készítjük el.
Légmentesen záró dobozban a sütemény egy hétig tárolható.
Karamellás kekszrudak

Hozzászólások

H
Horváth Éva
Dátum 2020. December. 08. 19:29
Kedves Mindenki, illetve aki majd válaszol nekem! A karamellával van gondom. Szerezzek be karamell ízű csokoládét (mint írták) vagy karamell cukorkát? Kaphatnék esetleg egy karamellkrém receptet? Üdvözlettel és szép Karácsonyt kíván Horváth Éva eva.egri53@freemail.hu

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!