Karamellás kekszrudak
Hozzávalók
A téglalap alakú sütőformához (25x11 cm):
Tésztához:
Karamellás mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából hengert formázunk, majd a sütőformába tesszük, és egyenletesen, egészen a forma széléig laposra nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, rácson hagyjuk kihűlni.
Karamellás máz:
A tejkaramellát és a tejszínt kis edényben folyamatos kevergetés közben közepes lángon megolvasztjuk. A mázat a süteményen elosztjuk, majd legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A süteményt kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tejkaramellát apró darabokra morzsoljuk. A szeletek tetejét dekortollal és a tejkaramellával díszítjük.
Tippek:
Légmentesen záró dobozban a sütemény egy hétig tárolható.
Karamellás kekszrudak
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
A téglalap alakú sütőformához (25x11 cm):
Karamellás mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából hengert formázunk, majd a sütőformába tesszük, és egyenletesen, egészen a forma széléig laposra nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, rácson hagyjuk kihűlni.
Karamellás máz:
A tejkaramellát és a tejszínt kis edényben folyamatos kevergetés közben közepes lángon megolvasztjuk. A mázat a süteményen elosztjuk, majd legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A süteményt kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tejkaramellát apró darabokra morzsoljuk. A szeletek tetejét dekortollal és a tejkaramellával díszítjük.
Tippek:
Légmentesen záró dobozban a sütemény egy hétig tárolható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
2020. December. 08. 19:29
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?