Töltött káposzta
Hozzávalók
Káposztatekercsekhez:
Összeállításhoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A darált húst a rizzsel, a vörös- és fokhagymával, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal összedolgozzuk. Az így kapott masszát 12 egyforma súlyú adagra osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. (A masszát a káposztalevél öblös részébe helyezzük, a levelet egyik oldalról ráhajtjuk, majd feltekerjük, végül a másik oldalon a töltelék felé benyomkodva a káposztalevelet lezárjuk a tekercset.)
Összeállítás:
Egy nagy méretű lábasban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük rajta. Rátesszük a füstölt húst, és ezt is kissé átpirítjuk. A szalonnakockákat és a füstölt hús szeleteket szedőkanállal kivesszük. Az olajos alapra teszünk egy réteg szálas káposztát, erre helyezzük a káposztatekercseket, a szalonnakockák és a füstölt hús szeletek felét, amit befedünk egy újabb réteg szálas káposztával. Rátesszük a többi tekercset és húst, és befedjük a maradék szálas káposztával. A lábas tartalmát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérleveleket, lefedjük, felforraljuk, majd gyöngyöztetve kb. 2 órát főzzük.
A maradék olajat felhevítjük egy kisebb lábasban vagy serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett világos színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és a töltött káposzta levéből kb. 1 merőkanállal hozzákeverünk. Végül belekeverjük a Creme VEGA-t is. A lábasból kivesszük a káposztatekercseket és a húsokat, félretesszük, a babérleveleket is eltávolítjuk. A rántást a lábasba csorgatjuk, összeforraljuk, majd közepes lángon még rövid ideig főzzük.
A káposztatekercseket szálas káposzta ágyon tálaljuk, teszünk melléjük a húsokból is, és meglocsoljuk Creme VEGA-val.
Tippek:
Dúsíthatjuk a töltött káposztát 1 szál felkarikázott kolbásszal.
Töltött káposzta
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Káposztatekercsekhez:
Összeállításhoz:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A darált húst a rizzsel, a vörös- és fokhagymával, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal összedolgozzuk. Az így kapott masszát 12 egyforma súlyú adagra osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. (A masszát a káposztalevél öblös részébe helyezzük, a levelet egyik oldalról ráhajtjuk, majd feltekerjük, végül a másik oldalon a töltelék felé benyomkodva a káposztalevelet lezárjuk a tekercset.)
Összeállítás:
Egy nagy méretű lábasban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük rajta. Rátesszük a füstölt húst, és ezt is kissé átpirítjuk. A szalonnakockákat és a füstölt hús szeleteket szedőkanállal kivesszük. Az olajos alapra teszünk egy réteg szálas káposztát, erre helyezzük a káposztatekercseket, a szalonnakockák és a füstölt hús szeletek felét, amit befedünk egy újabb réteg szálas káposztával. Rátesszük a többi tekercset és húst, és befedjük a maradék szálas káposztával. A lábas tartalmát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérleveleket, lefedjük, felforraljuk, majd gyöngyöztetve kb. 2 órát főzzük.
A maradék olajat felhevítjük egy kisebb lábasban vagy serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett világos színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és a töltött káposzta levéből kb. 1 merőkanállal hozzákeverünk. Végül belekeverjük a Creme VEGA-t is. A lábasból kivesszük a káposztatekercseket és a húsokat, félretesszük, a babérleveleket is eltávolítjuk. A rántást a lábasba csorgatjuk, összeforraljuk, majd közepes lángon még rövid ideig főzzük.
A káposztatekercseket szálas káposzta ágyon tálaljuk, teszünk melléjük a húsokból is, és meglocsoljuk Creme VEGA-val.
Tippek:
Dúsíthatjuk a töltött káposztát 1 szál felkarikázott kolbásszal.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?