Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött káposzta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Káposztatekercsekhez:

800 g darált sertéshús
120 g rizs
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
frissen őrölt fekete bors
12 darab közepes méretű, savanyított káposztalevél

Összeállításhoz:

800 g savanyított szálas káposzta
300 g tetszőleges füstölt hús
100 g kolozsvári szalonna
4 darab babérlevél
5 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
3 evőkanál búzaliszt
1 csapott evőkanál fűszerpaprika

Tálaláshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A káposztaleveleket és a szálas káposztát ízlés szerint hideg víz alatt, szűrőben átöblítjük. A szálas káposztát jól kinyomkodjuk, a káposztaleveleket szárazra töröljük, a vastag torzsarészt késsel elvékonyítjuk. A füstölt húst szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A rizst átöblítjük, a vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Káposztatekercsek:
A darált húst a rizzsel, a vörös- és fokhagymával, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal összedolgozzuk. Az így kapott masszát 12 egyforma súlyú adagra osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. (A masszát a káposztalevél öblös részébe helyezzük, a levelet egyik oldalról ráhajtjuk, majd feltekerjük, végül a másik oldalon a töltelék felé benyomkodva a káposztalevelet lezárjuk a tekercset.)

Összeállítás:
Egy nagy méretű lábasban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük rajta. Rátesszük a füstölt húst, és ezt is kissé átpirítjuk. A szalonnakockákat és a füstölt hús szeleteket szedőkanállal kivesszük. Az olajos alapra teszünk egy réteg szálas káposztát, erre helyezzük a káposztatekercseket, a szalonnakockák és a füstölt hús szeletek felét, amit befedünk egy újabb réteg szálas káposztával. Rátesszük a többi tekercset és húst, és befedjük a maradék szálas káposztával. A lábas tartalmát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérleveleket, lefedjük, felforraljuk, majd gyöngyöztetve kb. 2 órát főzzük.

A maradék olajat felhevítjük egy kisebb lábasban vagy serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett világos színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és a töltött káposzta levéből kb. 1 merőkanállal hozzákeverünk. Végül belekeverjük a Creme VEGA-t is. A lábasból kivesszük a káposztatekercseket és a húsokat, félretesszük, a babérleveleket is eltávolítjuk. A rántást a lábasba csorgatjuk, összeforraljuk, majd közepes lángon még rövid ideig főzzük.

A káposztatekercseket szálas káposzta ágyon tálaljuk, teszünk melléjük a húsokból is, és meglocsoljuk Creme VEGA-val.

Tippek:

Füstölt húsnak választhatunk csülköt, lapockát vagy akár sertésszüzet is.
Dúsíthatjuk a töltött káposztát 1 szál felkarikázott kolbásszal.
Töltött káposzta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!