Töltött káposzta
Hozzávalók
Káposztatekercsekhez:
800 g darált sertéshús
120 g rizs
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
só
frissen őrölt fekete bors
12 darab közepes méretű, savanyított káposztalevél
Összeállításhoz:
800 g savanyított szálas káposzta
300 g tetszőleges füstölt hús
100 g kolozsvári szalonna
4 darab babérlevél
5 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
3 evőkanál búzaliszt
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
75 g Dr. Oetker Creme VEGA
Tálaláshoz:
225 g Dr. Oetker Creme VEGA
Elkészítés
Előkészítés:
A káposztaleveleket és a szálas káposztát ízlés szerint hideg víz alatt, szűrőben átöblítjük. A szálas káposztát jól kinyomkodjuk, a káposztaleveleket szárazra töröljük, a vastag torzsarészt késsel elvékonyítjuk. A füstölt húst szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A rizst átöblítjük, a vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.
Elkészítés:
Káposztatekercsek:
A darált húst a rizzsel, a vörös- és fokhagymával, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal összedolgozzuk. Az így kapott masszát 12 egyforma súlyú adagra osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. (A masszát a káposztalevél öblös részébe helyezzük, a levelet egyik oldalról ráhajtjuk, majd feltekerjük, végül a másik oldalon a töltelék felé benyomkodva a káposztalevelet lezárjuk a tekercset.)
Összeállítás:
Egy nagy méretű lábasban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük rajta. Rátesszük a füstölt húst, és ezt is kissé átpirítjuk. A szalonnakockákat és a füstölt hús szeleteket szedőkanállal kivesszük. Az olajos alapra teszünk egy réteg szálas káposztát, erre helyezzük a káposztatekercseket, a szalonnakockák és a füstölt hús szeletek felét, amit befedünk egy újabb réteg szálas káposztával. Rátesszük a többi tekercset és húst, és befedjük a maradék szálas káposztával. A lábas tartalmát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérleveleket, lefedjük, felforraljuk, majd gyöngyöztetve kb. 2 órát főzzük.
A maradék olajat felhevítjük egy kisebb lábasban vagy serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett világos színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és a töltött káposzta levéből kb. 1 merőkanállal hozzákeverünk. Végül belekeverjük a Creme VEGA-t is. A lábasból kivesszük a káposztatekercseket és a húsokat, félretesszük, a babérleveleket is eltávolítjuk. A rántást a lábasba csorgatjuk, összeforraljuk, majd közepes lángon még rövid ideig főzzük.
A káposztatekercseket szálas káposzta ágyon tálaljuk, teszünk melléjük a húsokból is, és meglocsoljuk Creme VEGA-val.
A darált húst a rizzsel, a vörös- és fokhagymával, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal összedolgozzuk. Az így kapott masszát 12 egyforma súlyú adagra osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. (A masszát a káposztalevél öblös részébe helyezzük, a levelet egyik oldalról ráhajtjuk, majd feltekerjük, végül a másik oldalon a töltelék felé benyomkodva a káposztalevelet lezárjuk a tekercset.)
Összeállítás:
Egy nagy méretű lábasban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük rajta. Rátesszük a füstölt húst, és ezt is kissé átpirítjuk. A szalonnakockákat és a füstölt hús szeleteket szedőkanállal kivesszük. Az olajos alapra teszünk egy réteg szálas káposztát, erre helyezzük a káposztatekercseket, a szalonnakockák és a füstölt hús szeletek felét, amit befedünk egy újabb réteg szálas káposztával. Rátesszük a többi tekercset és húst, és befedjük a maradék szálas káposztával. A lábas tartalmát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérleveleket, lefedjük, felforraljuk, majd gyöngyöztetve kb. 2 órát főzzük.
A maradék olajat felhevítjük egy kisebb lábasban vagy serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett világos színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és a töltött káposzta levéből kb. 1 merőkanállal hozzákeverünk. Végül belekeverjük a Creme VEGA-t is. A lábasból kivesszük a káposztatekercseket és a húsokat, félretesszük, a babérleveleket is eltávolítjuk. A rántást a lábasba csorgatjuk, összeforraljuk, majd közepes lángon még rövid ideig főzzük.
A káposztatekercseket szálas káposzta ágyon tálaljuk, teszünk melléjük a húsokból is, és meglocsoljuk Creme VEGA-val.
Tippek:
Füstölt húsnak választhatunk csülköt, lapockát vagy akár sertésszüzet is.
Dúsíthatjuk a töltött káposztát 1 szál felkarikázott kolbásszal.
Dúsíthatjuk a töltött káposztát 1 szál felkarikázott kolbásszal.
Kedvencnek jelölöm
Töltött káposzta
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Káposztatekercsekhez:
800 g darált sertéshús
120 g rizs
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
só
frissen őrölt fekete bors
12 darab közepes méretű, savanyított káposztalevél
Összeállításhoz:
800 g savanyított szálas káposzta
300 g tetszőleges füstölt hús
100 g kolozsvári szalonna
4 darab babérlevél
5 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
3 evőkanál búzaliszt
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
Tálaláshoz:
225 g Dr. Oetker Creme VEGA
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A káposztaleveleket és a szálas káposztát ízlés szerint hideg víz alatt, szűrőben átöblítjük. A szálas káposztát jól kinyomkodjuk, a káposztaleveleket szárazra töröljük, a vastag torzsarészt késsel elvékonyítjuk. A füstölt húst szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A rizst átöblítjük, a vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.
Elkészítés:
Káposztatekercsek:
A darált húst a rizzsel, a vörös- és fokhagymával, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal összedolgozzuk. Az így kapott masszát 12 egyforma súlyú adagra osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. (A masszát a káposztalevél öblös részébe helyezzük, a levelet egyik oldalról ráhajtjuk, majd feltekerjük, végül a másik oldalon a töltelék felé benyomkodva a káposztalevelet lezárjuk a tekercset.)
Összeállítás:
Egy nagy méretű lábasban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük rajta. Rátesszük a füstölt húst, és ezt is kissé átpirítjuk. A szalonnakockákat és a füstölt hús szeleteket szedőkanállal kivesszük. Az olajos alapra teszünk egy réteg szálas káposztát, erre helyezzük a káposztatekercseket, a szalonnakockák és a füstölt hús szeletek felét, amit befedünk egy újabb réteg szálas káposztával. Rátesszük a többi tekercset és húst, és befedjük a maradék szálas káposztával. A lábas tartalmát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérleveleket, lefedjük, felforraljuk, majd gyöngyöztetve kb. 2 órát főzzük.
A maradék olajat felhevítjük egy kisebb lábasban vagy serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett világos színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és a töltött káposzta levéből kb. 1 merőkanállal hozzákeverünk. Végül belekeverjük a Creme VEGA-t is. A lábasból kivesszük a káposztatekercseket és a húsokat, félretesszük, a babérleveleket is eltávolítjuk. A rántást a lábasba csorgatjuk, összeforraljuk, majd közepes lángon még rövid ideig főzzük.
A káposztatekercseket szálas káposzta ágyon tálaljuk, teszünk melléjük a húsokból is, és meglocsoljuk Creme VEGA-val.
A darált húst a rizzsel, a vörös- és fokhagymával, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal összedolgozzuk. Az így kapott masszát 12 egyforma súlyú adagra osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. (A masszát a káposztalevél öblös részébe helyezzük, a levelet egyik oldalról ráhajtjuk, majd feltekerjük, végül a másik oldalon a töltelék felé benyomkodva a káposztalevelet lezárjuk a tekercset.)
Összeállítás:
Egy nagy méretű lábasban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük rajta. Rátesszük a füstölt húst, és ezt is kissé átpirítjuk. A szalonnakockákat és a füstölt hús szeleteket szedőkanállal kivesszük. Az olajos alapra teszünk egy réteg szálas káposztát, erre helyezzük a káposztatekercseket, a szalonnakockák és a füstölt hús szeletek felét, amit befedünk egy újabb réteg szálas káposztával. Rátesszük a többi tekercset és húst, és befedjük a maradék szálas káposztával. A lábas tartalmát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérleveleket, lefedjük, felforraljuk, majd gyöngyöztetve kb. 2 órát főzzük.
A maradék olajat felhevítjük egy kisebb lábasban vagy serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett világos színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és a töltött káposzta levéből kb. 1 merőkanállal hozzákeverünk. Végül belekeverjük a Creme VEGA-t is. A lábasból kivesszük a káposztatekercseket és a húsokat, félretesszük, a babérleveleket is eltávolítjuk. A rántást a lábasba csorgatjuk, összeforraljuk, majd közepes lángon még rövid ideig főzzük.
A káposztatekercseket szálas káposzta ágyon tálaljuk, teszünk melléjük a húsokból is, és meglocsoljuk Creme VEGA-val.
Tippek:
Füstölt húsnak választhatunk csülköt, lapockát vagy akár sertésszüzet is.
Dúsíthatjuk a töltött káposztát 1 szál felkarikázott kolbásszal.
Dúsíthatjuk a töltött káposztát 1 szál felkarikázott kolbásszal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?