Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu cupcake (glutén- és laktózmentes)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3-4 evőkanál főzött kávé
20 dkg gluténmentes liszt
1 púpos kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
5 dkg puha laktózmentes vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 tojás
egy kis laktózmentes tej

Krém:

2,5 dl laktózmentes habtejszín(30%)
25 dkg laktózmentes mascarpone
ízlés szerint por kávé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Robotgéppek jól elkeverjük a tojást és a cukrot, utána hozzáadjuk a vajat, mézet és a kávét, és ezt is jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, ezt is jól összedolgozzuk, aztán tejjel fellazítjuk kicsit. Ezután a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a muffinsütőben, és 15-20 perc alatt szép barnára sütjük. Közben elkészíthetjük a krémet. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és belekeverjük a mascarponét, és ízlés szerint adunk hozzá porkávét. Ha megfelelő állagú, habzsákkal és a tetszés szerinti díszítőcsővel díszítjuk. A tetejére pedig szórhatunk porkávét vagy kakaót.
Tiramisu cupcake (glutén- és laktózmentes)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!