Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tócsni Creme VEGA feltéttel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tócsnihoz:

800 g főzni való burgonya
kb. 1 teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
kb. 60 g búzaliszt

Sütéshez:

kb. 150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Feltéthez:

1 gerezd fokhagyma
kb. 2-3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk sóval, összekeverjük, és 10-15 percre szűrőbe tesszük, ezután jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. A feltéthez a fokhagymát megpucoljuk.

Elkészítés:

Tócsni:
A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással és apránként a liszttel, ízlés szerint még adunk hozzá sót. Egy bevonatos serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszából evőkanállal adagonként halmokat teszünk a serpenyőbe, a kanál hátoldalával kb. 10 cm átmérőjű korongokká lapítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalt 4-6 perc alatt ropogósra sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A kész tócsnikat kivesszük a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.

Feltét:
A Creme VEGA-t kikeverjük a finomra reszelt fokhagymával, az aprított petrezselyemzölddel és ízlés szerint sóval, borssal. A frissen sült tócsnikkal tálaljuk.

Tipp:

Ha sütés közben a sütésre váró massza túl sok nedvességet engedne, kevés liszt hozzákeverésével javíthatjuk az állagát.
Tócsni Creme VEGA feltéttel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!