Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tócsni Creme VEGA feltéttel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tócsnihoz:

800 g főzni való burgonya
kb. 1 teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
kb. 60 g búzaliszt

Sütéshez:

kb. 150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Feltéthez:

1 gerezd fokhagyma
kb. 2-3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk sóval, összekeverjük, és 10-15 percre szűrőbe tesszük, ezután jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. A feltéthez a fokhagymát megpucoljuk.

Elkészítés:

Tócsni:
A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással és apránként a liszttel, ízlés szerint még adunk hozzá sót. Egy bevonatos serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszából evőkanállal adagonként halmokat teszünk a serpenyőbe, a kanál hátoldalával kb. 10 cm átmérőjű korongokká lapítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalt 4-6 perc alatt ropogósra sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A kész tócsnikat kivesszük a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.

Feltét:
A Creme VEGA-t kikeverjük a finomra reszelt fokhagymával, az aprított petrezselyemzölddel és ízlés szerint sóval, borssal. A frissen sült tócsnikkal tálaljuk.

Tipp:

Ha sütés közben a sütésre váró massza túl sok nedvességet engedne, kevés liszt hozzákeverésével javíthatjuk az állagát.
Tócsni Creme VEGA feltéttel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!