Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tócsni Creme VEGA feltéttel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tócsnihoz:

800 g főzni való burgonya
kb. 1 teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
kb. 60 g búzaliszt

Sütéshez:

kb. 150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Feltéthez:

1 gerezd fokhagyma
kb. 2-3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk sóval, összekeverjük, és 10-15 percre szűrőbe tesszük, ezután jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. A feltéthez a fokhagymát megpucoljuk.

Elkészítés:

Tócsni:
A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással és apránként a liszttel, ízlés szerint még adunk hozzá sót. Egy bevonatos serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszából evőkanállal adagonként halmokat teszünk a serpenyőbe, a kanál hátoldalával kb. 10 cm átmérőjű korongokká lapítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalt 4-6 perc alatt ropogósra sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A kész tócsnikat kivesszük a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.

Feltét:
A Creme VEGA-t kikeverjük a finomra reszelt fokhagymával, az aprított petrezselyemzölddel és ízlés szerint sóval, borssal. A frissen sült tócsnikkal tálaljuk.

Tipp:

Ha sütés közben a sütésre váró massza túl sok nedvességet engedne, kevés liszt hozzákeverésével javíthatjuk az állagát.
Tócsni Creme VEGA feltéttel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!