Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívderítő vegán muffinok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

12 db papír sütőforma (Ø 5 cm)

Tésztához:

100 g szárított paradicsom olajban
25 g rukkola
250 g búzaliszt
125 ml olívaolaj
250 ml szójaital
50 g pörkölt, sózott földimogyorómag
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 teáskanál fagyasztott, apróra vágott fűszerkeverék (helyettesíthető szárított fűszerrel is)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paradicsomot lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. Mossuk meg a rukkolát, töröljük szárazra és vágjuk apróra. Béleljük ki a muffinforma mélyedéseit papír sütőformákkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat és a szójaitalt, miközben konyhai robotgéppel (habverő) vagy kézi habverővel keverjük, és röviden keverjük az egészet sima tésztává. Egy keverőlapáttal keverjük bele a paradicsomot, a rukkolát és a mogyorót. Ízesítsük sóval, borssal és fűszernövényekkel. Osszuk el a tésztát egyenletesen a formákba, majd helyezzük a muffinformát a sütőben lévő középső rácsra és süssük meg a muffinokat.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, vagy tálaljuk langyosan.

Tippek:

A kész muffinok fagyaszthatóak.
12 darabos mini muffinformához a recept felét használjuk (de 2 teáskanál sütőport), és kb. 18-20 percig sütjük.
Szívderítő vegán muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!