
Vegán mandulapuding



Hozzávalók
Mandulapudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
500 ml mandulaital
40 g agávészirup
40 g mandulakrém (fehér)
Gyümölcssalátához:
250 g eper
125 g áfonya (fekete áfonya)
125 g málna
kb. 1 evőkanál agávészirup
Karamellizált mandulához:
kb. 2 evőkanál mandulapálca
1 evőkanál agávészirup
Elkészítés
Elkészítés:
Mandulapuding:
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
Tipp:
Szezontól függően tálalhatunk a mandulapuding mellé mangós-narancsos salátát (1 mangó és 2 filézett narancs) is.

Kedvencnek jelölöm

Vegán mandulapuding
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Mandulapudinghoz:
500 ml mandulaital
40 g agávészirup
40 g mandulakrém (fehér)
Gyümölcssalátához:
250 g eper
125 g áfonya (fekete áfonya)
125 g málna
kb. 1 evőkanál agávészirup
Karamellizált mandulához:
kb. 2 evőkanál mandulapálca
1 evőkanál agávészirup
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mandulapuding:
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
Tipp:
Szezontól függően tálalhatunk a mandulapuding mellé mangós-narancsos salátát (1 mangó és 2 filézett narancs) is.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?