
Vegán mandulapuding



Hozzávalók
Mandulapudinghoz:
Gyümölcssalátához:
Karamellizált mandulához:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
Tipp:


Vegán mandulapuding
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Mandulapudinghoz:
Gyümölcssalátához:
Karamellizált mandulához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?