Vegán mandulapuding
Hozzávalók
Mandulapudinghoz:
Gyümölcssalátához:
Karamellizált mandulához:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
Tipp:
Vegán mandulapuding
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Mandulapudinghoz:
Gyümölcssalátához:
Karamellizált mandulához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?