Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tökmagos pogácsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 28-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 28-30 darab Tökmagos pogácsa elkészítéséhez

Tésztához:

375 g búzaliszt
100 g lágy margarin
175 g tejföl
1 db tojás (M-es)
1 teáskanál (7 g) só
60 g sózott, pörkölt tökmag

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 10-12 g sózott, pörkölt tökmag

A Tökmagos pogácsa elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A 60 g tökmagot durvára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:

Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a tökmag kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzágyúrjuk a durvára vágott tökmagot is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, éles késsel 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk egész tökmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Közepes méretű (kb. 3,5-4 cm ⌀) pogácsaszaggatóval is kiszaggatjuk.
Tökmagos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!