
Tökmagos pogácsa



Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a tökmag kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzágyúrjuk a durvára vágott tökmagot is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, éles késsel 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk egész tökmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Tökmagos pogácsa
Hozzávalók
kb. 28-30 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a tökmag kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzágyúrjuk a durvára vágott tökmagot is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, éles késsel 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk egész tökmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?