
Tökös-currys-quiche (francia zöldséglepény)



Hozzávalók
Téglalap alakú tepsi (25x18cm):
Tésztához:
Tetejére:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, és a tepsi oldalaihoz kb. 2-3 cm magasan felnyomkodjuk A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe helyezett rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Tetejére:
A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és háztartási reszelőn durvára reszeljük. A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra kockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymakockákat, keverés közben megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és rövid ideig együtt pároljuk. Chiliporral, sóval, borssal ízesítjük. A párolt hagymát a lereszelt tökkel összekeverjük. A koriandert megmossuk, papírtörlőn szárazra leitatjuk, finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez, akár még tovább is ízesíthetjük.
Feltét:
A tejfölt, a tojásokat és a sajtot jól elkeverjük, majd összekeverjük a zöldségkeverékkel, és rátesszük az elősütött tortalapra. A quiche-t a sütő középső részében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A quiche-t kb. 10 percig a formában a rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A quiche előző nap elkészíthető és fagyasztható.


Tökös-currys-quiche (francia zöldséglepény)
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú tepsi (25x18cm):
Tésztához:
Tetejére:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, és a tepsi oldalaihoz kb. 2-3 cm magasan felnyomkodjuk A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe helyezett rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Tetejére:
A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és háztartási reszelőn durvára reszeljük. A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra kockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymakockákat, keverés közben megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és rövid ideig együtt pároljuk. Chiliporral, sóval, borssal ízesítjük. A párolt hagymát a lereszelt tökkel összekeverjük. A koriandert megmossuk, papírtörlőn szárazra leitatjuk, finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez, akár még tovább is ízesíthetjük.
Feltét:
A tejfölt, a tojásokat és a sajtot jól elkeverjük, majd összekeverjük a zöldségkeverékkel, és rátesszük az elősütött tortalapra. A quiche-t a sütő középső részében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A quiche-t kb. 10 percig a formában a rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A quiche előző nap elkészíthető és fagyasztható.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?