Tökös-currys-quiche (francia zöldséglepény)
Hozzávalók
Téglalap alakú tepsi (25x18cm):
Tésztához:
Tetejére:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, és a tepsi oldalaihoz kb. 2-3 cm magasan felnyomkodjuk A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe helyezett rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Tetejére:
A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és háztartási reszelőn durvára reszeljük. A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra kockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymakockákat, keverés közben megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és rövid ideig együtt pároljuk. Chiliporral, sóval, borssal ízesítjük. A párolt hagymát a lereszelt tökkel összekeverjük. A koriandert megmossuk, papírtörlőn szárazra leitatjuk, finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez, akár még tovább is ízesíthetjük.
Feltét:
A tejfölt, a tojásokat és a sajtot jól elkeverjük, majd összekeverjük a zöldségkeverékkel, és rátesszük az elősütött tortalapra. A quiche-t a sütő középső részében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A quiche-t kb. 10 percig a formában a rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A quiche előző nap elkészíthető és fagyasztható.
Tökös-currys-quiche (francia zöldséglepény)
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú tepsi (25x18cm):
Tésztához:
Tetejére:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, és a tepsi oldalaihoz kb. 2-3 cm magasan felnyomkodjuk A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe helyezett rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc
Tetejére:
A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és háztartási reszelőn durvára reszeljük. A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra kockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymakockákat, keverés közben megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és rövid ideig együtt pároljuk. Chiliporral, sóval, borssal ízesítjük. A párolt hagymát a lereszelt tökkel összekeverjük. A koriandert megmossuk, papírtörlőn szárazra leitatjuk, finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez, akár még tovább is ízesíthetjük.
Feltét:
A tejfölt, a tojásokat és a sajtot jól elkeverjük, majd összekeverjük a zöldségkeverékkel, és rátesszük az elősütött tortalapra. A quiche-t a sütő középső részében tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A quiche-t kb. 10 percig a formában a rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A quiche előző nap elkészíthető és fagyasztható.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?