Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tökös-currys-quiche (francia zöldséglepény)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú tepsi (25x18cm):

zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
150 g lágy vaj vagy margarin

Tetejére:

kb. 700 g tök, pl. pézsmatök
2 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
1 púpozott teáskanál thai curry
2 teáskanál só
frissen őrölt bors
chilipor
1 csokor friss koriander

Feltéthez:

300 g tejföl 20 %-os
4 darab tojás (M-es)
100 g reszelt Gouda vagy ementáli sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit margarinnal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, és a tepsi oldalaihoz kb. 2-3 cm magasan felnyomkodjuk A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe helyezett rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 12 perc

Tetejére:
A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és háztartási reszelőn durvára reszeljük. A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra kockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymakockákat, keverés közben megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és rövid ideig együtt pároljuk. Chiliporral, sóval, borssal ízesítjük. A párolt hagymát a lereszelt tökkel összekeverjük. A koriandert megmossuk, papírtörlőn szárazra leitatjuk, finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez, akár még tovább is ízesíthetjük.

Feltét:
A tejfölt, a tojásokat és a sajtot jól elkeverjük, majd összekeverjük a zöldségkeverékkel, és rátesszük az elősütött tortalapra. A quiche-t a sütő középső részében tovább sütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

A quiche-t kb. 10 percig a formában a rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és melegen tálaljuk.

Tippek:

Ha nincs téglalap alakú formánk, elkészíthetjük a quiche-t kerek csatos tortaformában (Ø 26 cm) is, de akkor felezzük meg a hozzávalókat.
A quiche előző nap elkészíthető és fagyasztható.
Tökös-currys-quiche (francia zöldséglepény)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!