Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalonnás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40-42 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40-42 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
pogácsaszaggató (kb. 3,5-4 cm Ø)

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g lágy vaj vagy margarin
250 g tejföl
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csapott teáskanál só
250 g füstölt, főtt császárszalonna
2 darab közepes fej vöröshagyma

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 20 g napraforgómag (hántolt, sótlan)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, a vöröshagymákat megpucoljuk és finomra aprítjuk. Egy serpenyőben, lassú tűzön üvegesre sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és további 2-3 perc alatt megdinszteljük. A szalonnát és a hagymát szedőkanállal kivesszük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót a szalonna-hagyma keverékkel együtt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 50-55 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a napraforgómaggal. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A szalonna sós íze miatt a pogácsa tésztájához a megszokottnál kevesebb só is elegendő.
Napraforgómag helyett szezámmagot is választhatunk, vagy megszórhatjuk a pogácsák tetejét reszelt sajttal.
Szalonnás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!