Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalonnás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40-42 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40-42 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
pogácsaszaggató (kb. 3,5-4 cm Ø)

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g lágy vaj vagy margarin
250 g tejföl
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csapott teáskanál só
250 g füstölt, főtt császárszalonna
2 darab közepes fej vöröshagyma

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 20 g napraforgómag (hántolt, sótlan)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, a vöröshagymákat megpucoljuk és finomra aprítjuk. Egy serpenyőben, lassú tűzön üvegesre sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és további 2-3 perc alatt megdinszteljük. A szalonnát és a hagymát szedőkanállal kivesszük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót a szalonna-hagyma keverékkel együtt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 50-55 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a napraforgómaggal. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A szalonna sós íze miatt a pogácsa tésztájához a megszokottnál kevesebb só is elegendő.
Napraforgómag helyett szezámmagot is választhatunk, vagy megszórhatjuk a pogácsák tetejét reszelt sajttal.
Szalonnás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!