Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalonnás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40-42 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40-42 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
pogácsaszaggató (kb. 3,5-4 cm Ø)

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g lágy vaj vagy margarin
250 g tejföl
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csapott teáskanál só
250 g füstölt, főtt császárszalonna
2 darab közepes fej vöröshagyma

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 20 g napraforgómag (hántolt, sótlan)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, a vöröshagymákat megpucoljuk és finomra aprítjuk. Egy serpenyőben, lassú tűzön üvegesre sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és további 2-3 perc alatt megdinszteljük. A szalonnát és a hagymát szedőkanállal kivesszük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót a szalonna-hagyma keverékkel együtt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 50-55 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a napraforgómaggal. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A szalonna sós íze miatt a pogácsa tésztájához a megszokottnál kevesebb só is elegendő.
Napraforgómag helyett szezámmagot is választhatunk, vagy megszórhatjuk a pogácsák tetejét reszelt sajttal.
Szalonnás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!